Tytuł: | 20 produktów które leczą | | Autor: | Marie-Amelie Piccard | | ISBN: | 978-83-7508-285-2 | | Ilość stron: | 184 | | Data wydania: | 11/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 15.1x23.3cm | | Wydawnictwo: | Sonia Draga | |
| Cena: | 34.90zł | |
Brokuł, cebula, cytryna, czarna porzeczka, czosnek, grejpfrut, herbata, karczoch, kiwi, kwiat lipy, marchew, mięta, miód, ocet, oliwa z oliwek, pomarańcza, pomidor, soja, tymianek i wino: te 20 produktów, które wchodzą w skład naszej codziennej diety, są naturalnymi medykamentami doskonale uzupełniającymi oficjalną listę leków.
Są nawet czymś więcej niż środkami leczniczymi – działają uodparniająco, przez co zapobiegają chorobom. Leczą również te wszystkie drobne schorzenia, które stanowią blisko trzy czwarte ujawnionych chorób.
Każdy z tych produktów obecnych w naszej kuchni przedstawiono w niniejszej książce w praktyczny i efektywny sposób, proponując jego zastosowanie kulinarne, kosmetyczne, higieniczne i terapeutyczne.
Tabele podsumowujące pokazują, które produkty chronią, przynoszą ulgę w ponad 130 schorzeniach i upiększają, a także precyzują ilość dostarczanych przez nie witamin, soli mineralnych i mikroelementów.
|