Tytuł: | Boże Narodzenie Kuchnia świąteczna | | Autor: | Marzena Wasilewska | | ISBN: | 978-83-273-0032-4 | | Ilość stron: | 128 | | Data wydania: | 11/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 21.0x26.0cm | | Wydawnictwo: | Świat Książki | |
| Cena: | 34.90zł | |
Od Wigilii z zupą rybną „trochę naszą, trochę orientalną”, po noworoczną ucztę z indykiem w kasztanach. Może „Wigilia jak u babci z Kresów”, z karpiem zapiekanym z chrzanem i śliwkami, albo „Wigilijna kolacja – postna, ale wykwintna” z łososiem, pieczonym w cieście francuskim?
A Bożonarodzeniowy obiad? „Klasyka z odrobiną szaleństwa” w postaci rosołu z… winem porto, czy „Obiad jak królewska uczta” z pasztetem cielęcym z gruszkami w winie. Wspaniałe przekąski na Sylwestra i regenerujące zupy na Nowy Rok. Autorka dokładnie wyjaśnia, co, jak i kiedy przygotować, bo czasem trzeba zacząć przynajmniej kilka dni wcześniej. Inspirujące!
|