Tytuł: | Carving część 3 Dekorowanie potraw oraz stołu owocami i warzywami krok po kroku | | Autor: | Królik Rajmund | | ISBN: | 978-83-627-9216-0 | | Ilość stron: | 96 | | Data wydania: | 10/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.0x24.5cm | | Wydawnictwo: | Twoje Wydawnictwo | |
| Cena: | 26.25zł | |
Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania.
Okazuje się bowiem, że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają wyobraźnię kulinarną, co w kuchni ma ogromne znaczenie.
|