Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PZWL
Interpretacja EKG Kurs zaawansowany Zeszyt ćwiczeń

Interpretacja EKG Kurs zaawansowany Zeszyt ćwiczeń

99.00zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Autor: Sikorski Zdzisław E., Staroszczyk Hanna
ISBN: 978-83-01-19625-7
Ilość stron: 458
Data wydania: 10/2017
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: PWN

Cena: 99.00zł


Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 1 omówiono:
•  zakres i rolę chemii żywności
• budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
• funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
• naturalne barwniki surowców
• substancje wpływające na smak i zapach żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Zakres i rola chemii żywności
2. Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
3. Rola wody w żywności
4. Składniki mineralne - ich niezbędność fizjologiczna, zagrożenia toksykologiczne oraz rola w żywności
5. Sacharydy - występowanie i znaczenie
6. Tłuszcze - właściwości i modyfikowanie
7. Białka
8. Niebiałkowe związki azotowe
9. Witaminy
10. Naturalne barwniki surowców żywnościowych
11. Substancje zapachowe w żywności
12. Związki wpływające na smak żywności 

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Dermatologia Braun-Falco Tom 3
Dermatologia Braun-Falco Tom 3
W. H. C. Burgdorf, G. Plewig, H. H. Wolff, M. Landthaler
Czelej
Technik handlowiec Rachunkowość handlowa część 1 Podręcznik
Technik handlowiec Rachunkowość handlowa część 1 Podręcznik
Roman Niemczyk
Difin
Kapitał społeczny Geneza i społeczne konsekwencje
Kapitał społeczny Geneza i społeczne konsekwencje
Katarzyna Growiec
Academica
Jak dbać o zdrowie by cieszyć się życiem Gimnastyka dla każdego
Jak dbać o zdrowie by cieszyć się życiem Gimnastyka dla każdego
Nicola Lovecchio, Elisa Ducoli, Alberto Pellai
Bratni Zew
Prawo rynku finansowego
Prawo rynku finansowego
Jurkowska-Zeidler Anna , Olszak Marcin
Wolters Kluwer
Adaptacja pracowników do przekształceń w przedsiębiorstwach Ocena po 24 latach transformacji w Polsce
Adaptacja pracowników do przekształceń w przedsiębiorstwach Ocena po 24 latach transformacji w Polsce
Danuta Barańska
WNT
 Koszyk
1 x Historia sztuki Architektura
1 x Chiny Innowacyjny zielony rozwój
1 x Fuzje i przejęcia spółek kapitałowych Zagadnienia rachunkowe i podatkowe
1 x Kodeks postępowania administracyjnego Postępowanie egzekucyjne w administracji Prawo o postępowaniu przed sądami administracyjnymi
1 x Rak i niepłodność Prawda i mity medycyny
356.65zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo PWN
 Kategoria:
 Matematyka
Geometria wykreślna w zadaniach Wybrane zagadnienia. Wieloboki i Wielościany

Geometria wykreślna w zadaniach Wybrane zagadnienia. Wieloboki i Wielościany

79.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
OpenGL Księga eksperta Wydanie V Richard S. Wright, Jr., Nicholas Haemel, Graham Sellers, Benjamin Lipc HELION
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
MERITUM Podatki 2018 Aleksander Kaźmierski Wolters Kluwer
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 1 Wydanie 12 Grigorij M. Fichtenholz PWN