Tytuł: | Chleb Domowy wypiek | | Autor: | Ulrike Skadow | | ISBN: | 978-83-7773-364-6 | | Ilość stron: | 72 | | Data wydania: | 02/2015 (wydanie 2) | | Format: | 19.0x19.0cm | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 19.90zł | |
Chleb na ciemnym piwie, na kwaśnym mleku, z jogurtem, pietruszką lub anyżkiem - moda na domowe wypieki powraca. Dzięki tej książce możesz samodzielnie upiec wspaniałe chleby: z ziarnami, ziołami, wiejskie na naturalnym zakwasie.
Będą idealne na kanapki z wędliną, serem czy świeżym twarożkiem. Szwedzkie bułki z cynamonem, prowansalskie podpłomyki z szafranem lub niemieckie precle możesz podać na podwieczorek. Niebanalnym dodatkiem do sałatek mogą być pieczywa słodkie - z tartymi jabłkami, figami i orzechami.
Pieczenie tych rarytasów nie jest trudne, a na ciasto nie potrzeba wielu składników. Podając samodzielnie upieczony chleb, mile zaskoczysz swoich gości.
Rozdziały: Bułki zawijane z cynamonem Bułki z bakaliami Chleb na ciemnym piwie Chleb na kwaśnym mleku Chleb na mące gryczanej i kwaśnym mleku Chleb pleciony z makiem Chleb portugalski na mące kukurydzianej Chleb rosyjski z bakaliami Chleb wiejski Chleb wiejski na zakwasie naturalnym Chleb z cebulą Chleb z dynią Chleb z jogurtem, pietruszką i anyżkiem Chleb z mąki kasztanowej z orzechami i rodzynkami 9 Chleb z mąki orkiszowej Chleb z pięciu zbóż Chleb z tartymi jabłkami Chleb z ziarnami Chleb z ziarnami lnu Chleb z ziołami Chleb żytni na zakwasie Chleb żytni słodki z figami i orzechami Focaccia z rozmarynem Korona z kminkiem Niemiecki chleb czarny Niemiecki chleb gwiazdkowy Podpłomyki z szafranem i anyżkiem Precle Słodkie ciasto z migdałami Szwedzkie koronki
|