Tytuł: | Ciasta na zimno | | Autor: | Praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-258-0524-1 | | Ilość stron: | 64 | | Data wydania: | 05/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | B5 | | Wydawnictwo: | Świat Książki | |
| Cena: | 23.90zł | |
Doskonałe kulinarne propozycje nie tylko na lato. Bez rozgrzewania piekarnika, bez nerwowego oczekiwania, aż ciasto wyrośnie, bez niepokoju o to, czy aby nie opadnie. Ciasta na zimno są tak proste do zrobienia!
Do tego lekkie, smaczne, mniej kaloryczne. Wystarczy ułożyć na dnie formy biszkopty, sucharki lub wafle, a następnie przygotować smakowitą masę z twarożku lub sera, z dodatkiem czekolady, orzechów, owoców lub innych, dowolnie wybranych smakołyków. Ciasta bez pieczenia dają nieograniczone możliwości kreacji.
Dr. Oetker stworzył i wielokrotnie wypróbował w swojej eksperymentalnej kuchni między innymi malinowy tort z jogurtem, placek winogronowy i torcik lodowy z wiśniami. Podręcznik jest znakomity dla początkujących – składniki przepisów są podane w kolejności ich wykorzystania, a instruktażowe zdjęcia prowadzą czytelnika krok po kroku.
Dla zabieganych – ciasta robi się szybko, każda receptura zawiera informacje o czasie przygotowania. Dla osób dbających o linię i o zdrowie – mogą sprawdzić, ile kalorii, białka, tłuszczu i węglowodanów zawierają ciasta.
|