Tytuł: | Ciasta wytrawne | | Autor: | Alina Stradecka, Aleksandra Chomicz | | ISBN: | 978-83-247-1931-0 | | Ilość stron: | 192 | | Data wydania: | 09/2010 | | Format: | 21.0x21.0cm | | Wydawnictwo: | Świat Książki | |
| Cena: | 34.90zł | |
Croissanty, przepyszne vol-au-vent , czyli babeczki w kształcie gniazdka wypełnione nadzieniem, pizza na wiele sposobów, przysmak Francuzów quiche – kruche, listkowe ciasto pokryte najróżniejszymi składnikami: boczkiem, serem czy kurkami, i zalane masą jajeczną…
W książce znajdziemy przepisy na światowe przysmaki, ale też na dania od dawna znane w naszej kuchni: babkę ziemniaczaną, wigilijny pieróg, kulebiak, rozmaite pierożki i paszteciki. Przyjemność dla oczu i podniebienia!
|