Tytuł: | Ciasto drożdżowe na różne sposoby Jak upiec w domu pyszne ciasta, chleby, bułki, bagietki, pizze | | Autor: | Małgorzata Zielińska | | ISBN: | 978-83-7707-040-6 | | Ilość stron: | 128 | | Data wydania: | 02/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 16.5x24.5cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 29.90zł | |
Przekonaj się, jak wiele specjałów można przyrządzić z ciasta drożdżowego!
W niniejszej książce autorka prezentuje sprawdzone przepisy na rozmaite wyroby drożdżowe: chleby (pszenne, razowe, mieszane, kukurydziany, z ziemniakami), całą gamę bułek, pizzę i oczywiście słodkie wypieki – m.in. chałkę na miodzie, rogaliki z nadzieniem orzechowym i brioszki z czekoladą.
Ponadto w obszernym wstępie odkrywa tajniki udanych specjałów drożdżowych, opisując m.in. typy zaczynów drożdżowych, prawidłowe wyrabianie ciasta czy jego wyrastanie i odgazowywanie.
Małgorzata Zielińska – dzięki pasji i kulinarnej intuicji zdobyła imponującą wiedzę praktyczną na temat wypieków. Od kilku lat prowadzi cieszący się dużym powodzeniem portal internetowy, propagujący przede wszystkim domowy wypiek chleba na zakwasie.
|