Tytuł: | Dania z anegdotą | | Autor: | Hanna Szymanderska | | ISBN: | 978-83-7799-752-9 | | Ilość stron: | 224 | | Data wydania: | 04/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 14.0x22.0cm | | Wydawnictwo: | Świat Książki | |
| Cena: | 29.90zł | |
Mistrzyni sztuki kulinarnej, „encyklopedystka kuchni”, znów w fascynujący sposób łączy książkę o gotowaniu z historią i obyczajami. Przepisy na tyleż słynne, co nierzadko wykwintne dania, podaje w równie wykwintnym „opakowaniu”, opowiadając o dziejach potraw, kucharzenia i biesiadowania.
Jak powstał majonez? Co wspólnego ma „Kurczak Verdi” ze słynnym kompozytorem? Pięknie ilustrowana całość podzielona jest przejrzyście na rozdziały: sosy, przystawki i sałatki, zupy, ryby, mięsa, ciasta i desery.
|