Tytuł: | Dieta antyrakowa Smaczne żywienie w profilaktyce i leczeniu chorób nowotworowych | | Autor: | Alexander Herzog, Christine Kretschmer | | ISBN: | 978-83-258-0280-6 | | Ilość stron: | 256 | | Data wydania: | 09/2010 | | Format: | 16x21,5 cm | | Wydawnictwo: | KDC Klub dla Ciebie | |
| Cena: | 34.90zł | |
• Jedzenie w profilaktyce raka • Jedzenie w różnych rodzajach nowotworów • Jedzenie w czasie chemioterapii i radioterapii • Jedzenie przy braku apetytu • Jedzenie przy trudnościach w połykaniu • Jedzenie przy biegunkach i zaparciach
Odpowiednie żywienie ma ogromne znaczenie w profilaktyce chorób nowotworowych. Zbilansowana, dobrze dobrana dieta wzmacnia układ odpornościowy, zmniejszając ryzyko zachorowania na raka.
Jedzenie ma także wpływ na przebieg procesu zdrowienia. Znajdziesz tu 250 sprawdzonych przepisów, opatrzonych wskazaniem, w jakiego rodzaju dolegliwościach można podawać daną potrawę.
|