Tytuł: | Dla łasuchów Słodkie przysmaki i desery | | Autor: | Praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-258-0435-0 | | Ilość stron: | 240 | | Data wydania: | 10/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | B5 | | Wydawnictwo: | Weltbild | |
| Cena: | 19.90zł | |
To od deseru zależy, jakie wrażenie nasz obiad zrobi na gościach. Oto szybkie, wyśmienite desery na każdą porę roku: pyszne kremy, rozkosznie słodkie musy, kruche ciasteczka z owocami i niskokaloryczne sorbety, a także domowe czekoladki i pralinki, wbrew pozorom nie tak trudne do zrobienia.
Książeczka przedstawia desery klasyczne, takie jak torcik kawowy, tiramisu, pudding czy knedle, a także apetyczne nowości: zapiekankę z... pomarańczami, mrożony karmel czy lekki suflet cytrynowy. Je się oczami, dlatego każdemu przepisowi towarzyszy fantastyczne zdjęcie z propozycją dekoracyjnego podania deseru. A do tego – informacje praktyczne: szczegółowe listy składników, czas przygotowania (15–30 minut), ilość kalorii, zawartość białka, tłuszczy, węglowodanów w jednej porcji.
|