Tytuł: | Domowe gotowanie Techniki i narzędzia | | Autor: | Praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-7670-331-2 | | Ilość stron: | 368 | | Data wydania: | 10/2012 | | Oprawa: | Skórzana | | Format: | 19.8x25.8cm | | Wydawnictwo: | Buchmann | |
| Cena: | 69.90zł | |
Mapa drogowa kucharskich działań!
Książka prezentuje ponad 250 technik przygotowania posiłków, ponad 50 podstawowych przepisów oraz praktyczne podpowiedzi jak ratować sytuację, bez zaczynania wszystkiego od początku.
Ponadto czytelnik znajdzie w książce: - listę podstawowych przyborów, - elementarz stylów krojenia, - trudniejsze zadania kuchenne, m.in.: krojenie warzyw w różne kształty, obieranie kurczaka z kości i skóry, przygotowywanie domowego makaronu, - indeksy narzędzi i technik kucharskich, - tabele przeliczników miar oraz temperatury przygotowania mięsa.
|