Tytuł: | Domowe kiełbasy i wędliny we współczesnej kuchni | | Autor: | Zbigniew Prokopczuk | | ISBN: | 978-83-7707-024-6 | | Ilość stron: | 144 | | Data wydania: | 08/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 14.5x20.5cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 29.90zł | |
Przekonaj się, że domowy wyrób wędlin może stać się prawdziwą pasją!
Znajdziesz tu receptury nie tylko na kiełbasy, ale także na produkty z podrobów (pasztety, wątrobianki, kaszanki, salcesony) oraz mięsa na zimno (szynkę, schab, karkówkę). Wszystkie wyroby na pewno zachwycą smakiem i aromatem biesiadników przy twoim stole.
Przepisy poprzedza rozdział wstępny, w którym autor odsłania tajniki wytwarzania wędlin, przedstawiając m.in. etapy ich przygotowania oraz zasady peklowania, wędzenia i parzenia.
Dzięki tej książce bez trudu samodzielnie przyrządzisz wyborne wędliny, nawet jeśli będziesz to robił pierwszy raz.
|