Tytuł: | Domowy wyrób kiełbas | | Autor: | Mahnke Peery Susan G. Reavis Charles | | ISBN: | 978-83-7243-679-5 | | Ilość stron: | 258 | | Data wydania: | 2008 | | Format: | 16.5x23.5cm | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 39.90zł | |
Ponad 100 przepisów na kiełbasy z: wołowiny, wieprzowiny, cielęciny, dziczyzny, drobiu, ryb, owoców morza oraz wegetariańskie. Nawet w niewielkim mieszkaniu możesz bez trudu przygotować pyszną, zdrową, jedyną w swoim rodzaju kiełbasę, znacznie lepszą od wszystkiego, co kupisz w supermarkecie, a nawet dobrym sklepie. Dwoje specjalistów w tej dziedzinie pokaże ci, jak się do tego zabrać. Nauczysz się przyrządzać aromatyczne hiszpańskie chorizo, czosnkową polską kiełbasę, niepowtarzalną szwedzką kiełbasę ziemniaczaną, bratwurst (kiełbaski, z których słynie Wisconsin) i wiele innych. Znajdują się tu przepisy na tradycyjnie pojmowane kiełbasy, ale też przepisy na kiełbasę z krewetek, raków, homarów, drobiu, oraz kaszanki i kiełbasy wykonane baz użycia osłonki. Znalazł się tu nawet cały rozdział poświęcony kiełbasom wegetariańskim! Domowy wyrób kiełbas to powrót do wspaniałych kulinarnych tradycji.
Rozdziały:
Część pierwsza: Metody pracy Opowieść o kiełbasie Wyposażenie i składniki Przygotowanie i gotowanie kiełbas: podstawowe metody pracy
Część druga: Kiełbasy Kiełbasy wieprzowe Kiełbasy z wołowiny, baraniny i cielęciny Kiełbasy z mięsa mieszanego Kiełbasa z dziczyzny Kiełbasy drobiowe Kiełbasy z ryb i owoców morza Kiełbasy wegetariańskie
Część trzecia: Potrawy z kiełbasy Kiełbasy na pierwsze i drugie śniadanie Przystawki z kiełbas Kiełbasy na obiad i kolację
|