Tytuł: | Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki | | Autor: | Szymanderska Hanna | | ISBN: | 978-83-7073-871-6 | | Ilość stron: | 116 | | Data wydania: | 04/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 24.5x22.5cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 42.00zł | |
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Drób” to ósmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: • co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso, • czym się różni drób faszerowany od nadziewanego, • po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem, • skąd pochodzą kotlety Pożarskiego, • jak usunąć kości z kaczki.
|