Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Kulinaria » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
  Astrologia Ezoteryka
  Bezpieczeństwo
  Biografie
  Ciąża
  Dieta Odchudzanie
  Dzieci Młodzież
  Edukacja
  Etyka
  Film Teatr
  Filozofia
  Gry i zabawy
  Historia literatury
  Hobby
  Język polski
  Języki obce
  Językoznawstwo
  Kolekcjonerstwo
  Komunikacja społeczna
  Kosmetyka Uroda
  Kulinaria
  Kultura Cywilizacja
  Literatura faktu
  Literaturoznawstwo
  Malarstwo Rysunek
  Mitologia
  Moda
  Motywacyjne
  Muzyka
  Myślistwo Rybołówstwo
  Nauka
  Nauki tajemne
  Niepełnosprawni
  Ogród
  Pedagogika
  Relacje damsko-męskie
  Religia
  Reportaż
  Retoryka
  Rodzina
  Rozwiązywanie problemów
  Savoir vivre Wychowanie
  Socjologia
  Stres
  Teologia
  Używki Uzależnienia
  Zdrowie
  Zioła i olejki
  Zwierzaki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PZWL
Chirurgia endokrynologiczna

Chirurgia endokrynologiczna

144.00zł
Dziczyzna i inne dary lasu 35.00zł
Dziczyzna i inne dary lasu

Tytuł: Dziczyzna i inne dary lasu
Autor: Gottfried Vauk Lutz Behrendt Jens Stumpf
ISBN: 978-83-7073-825-9
Ilość stron: 160
Data wydania: 2010
Format: 17.0x24.6cm
Wydawnictwo: Multico

Cena: 35.00zł


Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe – kruche, delikatne, aromatyczne. 
 
Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny. W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów – opisanych krok po kroku – ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania.

Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.

Rozdziały: 

Las nie składa się z samych drzew

Pożyteczne gatunki dzikich zwierząt żyjące w lesie

Jadalne owoce z lasów i wrzosowisk

Jadalne grzyby z lasów i wrzosowisk

Las – pierwotna ojczyzna pszczół

Zakup, wykorzystanie i zbyt dziczyzny

Wykorzystanie dziczyzny i dzikich owoców w kuchni

PRZEPISY

Przystawki

Pieczona polędwica z daniela

Pieczona wątroba z jelenia

Pudding z sarniej wątroby

Polędwica z sarny w cieście strudlowym

Leśne grzyby w galarecie

Dziki królik w galarecie

Zupy

Wyszukana zupa z jelenia

Zupa z endywii

Zupa z owoców dzikiej róży

Wyborny rosół z grzywaczy

Potrawka z ziemniaków i borowików

Czysty bulion z dziczyzny

Zupa dyniowa

Esencjonalna zupa kurkowa z szynkowymi roladkami

Zupa z czerwonej kapusty

Piankowa zupa ze świeżych borowików

Śmietanowa zupa z dziczyzny

Dania główne

Ragoût z daniela

Comber z daniela gotowany w sianie

Marynowany dziki królik

Pieczony comber z warchlaka

Dzika kaczka faszerowana

Duszony dziki królik

Duszona golonka z dzika

Duszona łopatka z dzika

Głowizna z dzika

Polędwica z sarny

Glazurowany comber z daniela

Glazurowane udka zajęcze z jałowcem

Medaliony z cielaka jelenia

Ragoût z jelenia

Udziec sarni

Ragoût z sarny

Comber sarni

Zrazy zawijane z jelenia

Rolada z kiszonej kapusty z polędwicą z dzika

Dzika kaczka w sosie pomarańczowym

Dziki królik duszony z grzybami

Kotlety schabowe z dzika

Potrawka z dzika

Grzywacz z kurkami

Potrawy słodkie

Naleśniki z czarnymi jagodami

Krem jagodowo-twarożkowy

Krem jeżynowy

Gryczane naleśniki z leśnymi owocami

Gryczane naleśniki z musem jarzębinowym

Krem faszerowany z kwaśnej śmietany

Parfait z wiciokrzewu

Kompot z owoców dzikiej róży

Ciasteczka z dzikiego bzu

Krem makowy z leśnymi owocami

Czerwony kisiel owocowy

Krem szczawiowo-orzechowy

Lody szparagowe

Sałatka ze szparagów

Kisiel z leśnych owoców

Suflet orzechowy

Herbata z kwiatów wrzosu z miodem wrzosowym

Ciasto z czarnymi jagodami

Parfait z miodu wrzosowego

Tort gryczany z nadzieniem borówkowym

Piaskowe ciasteczka

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Farmakoterapia dzieci i młodzieży
Farmakoterapia dzieci i młodzieży
Krawczyński Marian
PZWL
ABC GeoGebry Poradnik dla początkujących
ABC GeoGebry Poradnik dla początkujących
Katarzyna Winkowska-Nowak
Pazdro
Młodzi o języku
Młodzi o języku
Kresa Monika
Bel Studio
Objawienia Maryjne o końcu świata
Objawienia Maryjne o końcu świata
Marek Czekański
M
Mowa ciała Natural basic
Mowa ciała Natural basic
Rebel Gunther
Astrum
Słownik zapożyczeń niemieckich w polszczyźnie
Słownik zapożyczeń niemieckich w polszczyźnie
Marek Łaziński
PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Multico
 Kategoria:
 Biologia
Antropogeniczne zmiany środowiska przyrodniczego Ziemi

Antropogeniczne zmiany środowiska przyrodniczego Ziemi

99.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN
Fizyka współczesna Paul A. Tipler Ralph A. Llewellyn PWN
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN