Tytuł: | Dziczyzna Najlepsze dania z zająca, dzika, sarny, jelenia, daniela i dzikiego ptactwa | | Autor: | Hanna Szymanderska | | ISBN: | 978-83-7073-872-3 | | Ilość stron: | 124 | | Data wydania: | 04/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 24.5x22.5cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 42.00zł | |
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
Dziczyzna” to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.: • które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, • jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, • ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, • w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, • dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
|