Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Fotografia » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła 59.00zł
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła

Tytuł: Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła
Autor: Nicole S. Young
ISBN: 978-83-246-3859-8
Ilość stron: 288
Data wydania: 07/2012
Format: 200x230
Wydawnictwo: HELION

Cena: 59.00zł


Uwiecznij swoje osiągnięcia kulinarne!

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne zdjęcia gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Ale silna wola nie wystarczy, żeby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu?

W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Wszystko, co musisz wiedzieć na temat fotografowania żywności:

  • Wybierz odpowiedni sprzęt
  • Oświetl odpowiednio fotografowany posiłek
  • Stylizuj przygotowane potrawy
  • Korzystaj z rekwizytów
  • Ulepsz zdjęcia w Photoshopie

Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta.

Spis treści:

ROZDZIAŁ 1: PODSTAWY FOTOGRAFII (11)

  • Zrozumieć podstawowe zasady fotografii cyfrowej (11)
  • Omawiamy zdjęcie (12)
  • Omawiamy zdjęcie (14)
  • Typy plików: RAW i JPEG (16)
  • Balans bieli (19)
  • Trzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISO (23)
  • Zadania na koniec rozdziału (31)

ROZDZIAŁ 2: Sprzęt fotograficzny (33)

  • Narzędzia pracy (33)
  • Omawiamy zdjęcie (34)
  • Omawiamy zdjęcie (36)
  • Aparaty cyfrowe (38)
  • Obiektywy i ogniskowe (43)
  • Statywy i akcesoria (48)
  • Sprzęt oświetleniowy (50)
  • Zadania na koniec rozdziału (53)

ROZDZIAŁ 3: OŚWIETLENIE (55)

  • Techniki oświetlania żywności (55)
  • Omawiamy zdjęcie (56)
  • Omawiamy zdjęcie (58)
  • Zobacz światło (60)
  • Charakter światła (61)
  • Światło tylne jest najlepsze (66)
  • Rodzaje światła (74)
  • Akcesoria do modelowania światła (79)
  • Zadania na koniec rozdziału (86)

ROZDZIAŁ 4: Stylizacja i rekwizyty (89)

  • Sztuka prezentacji potraw (89)
  • Omawiamy zdjęcie (90)
  • Omawiamy zdjęcie (92)
  • Co wziąć pod uwagę podczas stylizacji (94)
  • Zapewnić najlepszą jakość (96)
  • Podstawy stylizacji potraw (99)
  • Wskazówki i sztuczki (104)
  • Stylizacja z użyciem rekwizytów (116)
  • Zadania na koniec rozdziału (123)

ROZDZIAŁ 5: Kadrowanie i kompozycja (125)

  • Udoskonalaj zdjęcia poprzez dobrą kompozycję (125)
  • Omawiamy zdjęcie (126)
  • Omawiamy zdjęcie (128)
  • Odnajdywanie równowagi (130)
  • Perspektywa i kadrowanie (134)
  • Ogniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrości (142)
  • Ostrość (146)
  • Kształty, linie i kolory (149)
  • Zadania na koniec rozdziału (155)

ROZDZIAŁ 6: Obróbka zdjęć w programie Adobe® Photoshop® (157)

  • Uwydatnianie najlepszych fragmentów zdjęcia (157)
  • Omawiamy Adobe Photoshop (158)
  • Rozpoczęcie pracy (162)
  • Praca z plikami RAW (164)
  • Podstawy Photoshopa (179)
  • Sztuczki i triki w Photoshopie (192)
  • Ostatnie poprawki (203)
  • Zadania na koniec rozdziału (209)

ROZDZIAŁ 7: Za kulisami (211)

  • Fotografia żywności od początku do końca (211)
  • Omawiamy zdjęcie (212)
  • Omawiamy zdjęcie (214)
  • Małże z makaronem linguine (217)
  • Czekoladowe fondue (225)
  • Koszyk z wiśniami (233)
  • Chleb bananowy (243)
  • Sajgonki z krewetkami (249)
  • Tosty francuskie (257)
  • Pierożki z farszem wieprzowym (265)
  • Makaron na widelcu (273)
  • Podsumowanie (281)
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Wykorzystaj lepiej każdy dzień. Jak zoptymalizować 6 kluczowych obszarów codziennej rutyny
Wykorzystaj lepiej każdy dzień. Jak zoptymalizować 6 kluczowych obszarów codziennej rutyny
S.J. Scott, Rebecca Livermore
Sensus
Koty i ich niezwykły świat
Koty i ich niezwykły świat
Praca zbiorowa
Jedność
SCRUM i nie tylko Teoria i praktyka w metodach Agile
SCRUM i nie tylko Teoria i praktyka w metodach Agile
Krystian Kaczor
PWN
Fizyka Tom 1/2
Fizyka Tom 1/2
Jay Orear
WNT
Lizbona Muzyka moich ulic
Lizbona Muzyka moich ulic
Marcin Kydryński
G+J RBA
Hydromechanika filtrowania wody
Hydromechanika filtrowania wody
Czesław Grabarczyk
WNT
 Koszyk
1 x Dieta aztecka Odchudzająca moc cudownych nasion chia
1 x Chemia miłości
1 x Bezpieczeństwo wewnętrzne Podręcznik akademicki
1 x 18 brumaire'a Ludwika Bonaparte
1 x Akademia Sztuk Pięknych w Krakowie w latach 1945-1956
1 x 101 ćwiczeń gier i zabaw
1 x Adobe Photoshop CC. Oficjalny podręcznik. Wydanie II
1 x ABC związków
1 x Encyklopedia dla dzieci Już wiem
1 x Aż łeb urywa 362 zaskakujące fakty o współczesnym świecie
1 x Fotografia krajobrazu
1 x Napij się i zadzwoń do mnie
1 x Gospoda pod Bocianem
1 x InDesign i tekst Profesjonalna typografia w Adobe InDesign
1 x Encyklopedia dla dzieci
1 x Inżynieria bezpieczeństwa technicznego Problematyka podstawowa
1 x Adwokat Rozmowa o życiu w ciekawych czasach
1 x Ekonometria
1 x Architektura Elementy stylu architektonicznego
1 x 102 nowych artystów
1 x Dzieje bazyliki katedralnej świętych Janów w Toruniu widoki z jej wieży i...560 zadań i rozwiązań
1 x Dance, sing, love. W rytmie serc
1 x Zakazany układ
1 x Bosch
1 x Kamieniarstwo Przez tradycję do współczesności
1 x Budowa konstrukcji gruntowo-powłokowych
1 x Dorland Medyczny słownik angielsko-polski, polsko-angielski
1 x Bliskość Zaufaj sobie i innym
1 x Dizajn na co dzień
1 x Idiomy polsko-niemieckie Wydanie 7
1 x Elementy nowoczesnej architektury Pojmowanie współczesnych budynków
1,514.51zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Helion
 Kategoria:
 Chemia
Chemia koordynacyjna w zastosowaniach Wybrane zastosowania

Chemia koordynacyjna w zastosowaniach Wybrane zastosowania

69.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
OpenGL Księga eksperta Wydanie V Richard S. Wright, Jr., Nicholas Haemel, Graham Sellers, Benjamin Lipc HELION
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium