Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Fotografia » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła 59.00zł
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła

Tytuł: Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła
Autor: Nicole S. Young
ISBN: 978-83-246-3859-8
Ilość stron: 288
Data wydania: 07/2012
Format: 200x230
Wydawnictwo: HELION

Cena: 59.00zł


Uwiecznij swoje osiągnięcia kulinarne!

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne zdjęcia gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Ale silna wola nie wystarczy, żeby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu?

W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Wszystko, co musisz wiedzieć na temat fotografowania żywności:

  • Wybierz odpowiedni sprzęt
  • Oświetl odpowiednio fotografowany posiłek
  • Stylizuj przygotowane potrawy
  • Korzystaj z rekwizytów
  • Ulepsz zdjęcia w Photoshopie

Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta.

Spis treści:

ROZDZIAŁ 1: PODSTAWY FOTOGRAFII (11)

  • Zrozumieć podstawowe zasady fotografii cyfrowej (11)
  • Omawiamy zdjęcie (12)
  • Omawiamy zdjęcie (14)
  • Typy plików: RAW i JPEG (16)
  • Balans bieli (19)
  • Trzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISO (23)
  • Zadania na koniec rozdziału (31)

ROZDZIAŁ 2: Sprzęt fotograficzny (33)

  • Narzędzia pracy (33)
  • Omawiamy zdjęcie (34)
  • Omawiamy zdjęcie (36)
  • Aparaty cyfrowe (38)
  • Obiektywy i ogniskowe (43)
  • Statywy i akcesoria (48)
  • Sprzęt oświetleniowy (50)
  • Zadania na koniec rozdziału (53)

ROZDZIAŁ 3: OŚWIETLENIE (55)

  • Techniki oświetlania żywności (55)
  • Omawiamy zdjęcie (56)
  • Omawiamy zdjęcie (58)
  • Zobacz światło (60)
  • Charakter światła (61)
  • Światło tylne jest najlepsze (66)
  • Rodzaje światła (74)
  • Akcesoria do modelowania światła (79)
  • Zadania na koniec rozdziału (86)

ROZDZIAŁ 4: Stylizacja i rekwizyty (89)

  • Sztuka prezentacji potraw (89)
  • Omawiamy zdjęcie (90)
  • Omawiamy zdjęcie (92)
  • Co wziąć pod uwagę podczas stylizacji (94)
  • Zapewnić najlepszą jakość (96)
  • Podstawy stylizacji potraw (99)
  • Wskazówki i sztuczki (104)
  • Stylizacja z użyciem rekwizytów (116)
  • Zadania na koniec rozdziału (123)

ROZDZIAŁ 5: Kadrowanie i kompozycja (125)

  • Udoskonalaj zdjęcia poprzez dobrą kompozycję (125)
  • Omawiamy zdjęcie (126)
  • Omawiamy zdjęcie (128)
  • Odnajdywanie równowagi (130)
  • Perspektywa i kadrowanie (134)
  • Ogniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrości (142)
  • Ostrość (146)
  • Kształty, linie i kolory (149)
  • Zadania na koniec rozdziału (155)

ROZDZIAŁ 6: Obróbka zdjęć w programie Adobe® Photoshop® (157)

  • Uwydatnianie najlepszych fragmentów zdjęcia (157)
  • Omawiamy Adobe Photoshop (158)
  • Rozpoczęcie pracy (162)
  • Praca z plikami RAW (164)
  • Podstawy Photoshopa (179)
  • Sztuczki i triki w Photoshopie (192)
  • Ostatnie poprawki (203)
  • Zadania na koniec rozdziału (209)

ROZDZIAŁ 7: Za kulisami (211)

  • Fotografia żywności od początku do końca (211)
  • Omawiamy zdjęcie (212)
  • Omawiamy zdjęcie (214)
  • Małże z makaronem linguine (217)
  • Czekoladowe fondue (225)
  • Koszyk z wiśniami (233)
  • Chleb bananowy (243)
  • Sajgonki z krewetkami (249)
  • Tosty francuskie (257)
  • Pierożki z farszem wieprzowym (265)
  • Makaron na widelcu (273)
  • Podsumowanie (281)
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Urlopy i zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy (z suplementem elektronicznym)
Urlopy i zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy (z suplementem elektronicznym)
Dorota Wojciechowska
ODDK
Aksjologiczne podstawy pedagogiki społecznej Heleny Radlińskiej Przykład zastosowania interpretacji hermeneutycznej
Aksjologiczne podstawy pedagogiki społecznej Heleny Radlińskiej Przykład zastosowania interpretacji hermeneutycznej
Cyrański Bohdan
Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego
Insulinooporność rewolucyjny plan leczenia
Insulinooporność rewolucyjny plan leczenia
Rob Thompson
Vital
Kodeks wygranych. X przykazań człowieka sukcesu. Wydanie 2
Kodeks wygranych. X przykazań człowieka sukcesu. Wydanie 2
Krzysztof Król
Sensus
Praktyczny słownik biblijny
Praktyczny słownik biblijny
Grabner-Haider Anton
PAX
Prawo Unii Europejskiej Wydanie 20
Prawo Unii Europejskiej Wydanie 20
Flisek Aneta
C.H. Beck
 Koszyk
1 x Działalność gospodarcza w branży elektrycznej
1 x Przekładnie ślimakowe
1 x Fotobiografia PRL
1 x Bieszczady
1 x Wymiary kulturowe polskich organizacji a doskonalenie zarządzania jakością
1 x Fotografia dziennikarska Teoria praktyka prawo
1 x Atlas muszli
1 x Odrzuć szablon napisz sam
1 x Azjatyckie strategie bezpieczeństwa
1 x Cuda kultury UNESCO
1 x Budownictwo ogólne Tom 4 Konstrukcje budynków
1 x Skąd się biorą dziury w serze? Historyjki dla ciekawskich dzieci
1 x Metody ilościowe w R Aplikacje ekonomiczne i finansowe Wydanie 2
1 x Podstawy teorii obwodów Tom 1
1 x Alfons Mucha i jego świat
1 x Art Deco Złote lata grafiki i ilustracji
1 x Ekologizm trucizna XXI wieku
1 x Wstęp do prognozowania i symulacji Wydanie 2
1 x Francusko-polski i polsko-francuski sprytny słownik ze słownikiem na CD
1 x Ekologiczna praca 100 sposobów, aby ochrona środowiska stała się naszym znakiem firmowym
1 x Ilias
1 x 102 nowych artystów
1 x 100 najpiękniejszych miejsc Polski
1 x Decyzje o warunkach zabudowy i zagospodarowania terenu w gospodarowaniu i zarządzaniu przestrzenią
1 x Cuda świata Ilustrowana encyklopedia
1 x Mroczni ludzie Trylogia OXEN Część 2
1 x Kolektory słoneczne i fotoogniwa w Twoim domu
1 x Inteligentny budynek Poradnik projektanta instalatora i użytkownika
1 x Belweder 1818-2018
1 x Handel emisjami w teorii i praktyce
1 x Napij się i zadzwoń do mnie
1,436.90zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Helion
 Kategoria:
 Chirurgia
Zapalenie kości

Zapalenie kości

51.45zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press