Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Fotografia » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Podstawy przemian energetycznych Wydanie 4

Podstawy przemian energetycznych Wydanie 4

34.00zł
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II 59.00zł 44.25zł
Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II

Tytuł: Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II
Autor: Nicole S. Young
ISBN: 978-83-283-2490-9
Ilość stron: 272
Data wydania: 11/2016
Format: 23.0x19.7
Wydawnictwo: HELION

Cena: 59.00zł 44.25zł


Niemal każdy z nas fotografuje potrawy. Niezależnie od tego, czy uwieczniamy piękny tort z białego marcepanu, czy prowadzimy bloga kulinarnego, czy po prostu przesyłamy fotkę na Facebooka, chcemy wykonać piękne zdjęcie, które w pełni odda charakter i smak potrawy. Nierzadko usiłujemy przy tym nadać fotografii własny, indywidualny styl, tak aby przykuła uwagę widza. Jednym zdaniem, fotografia potrawy ma wyglądać pięknie i nasuwać myśli o jej pysznym smaku!

Niniejsza książka jest drugim, zaktualizowanym wydaniem bestsellerowego poradnika tworzenia doskonałych zdjęć kulinarnych. Autorka niezwykle ciekawie i przystępnie przedstawia najważniejsze podstawy fotografii, prezentuje tajniki stylizacji i dekoracji potraw, a także wprowadza do metod korekcji zdjęć w programie Adobe Lightroom. Sporo miejsca poświęcono publikowaniu własnych prac, przygotowaniu profesjonalnego portfolio i budowaniu swojej pozycji jako twórcy pięknych zdjęć.

Najważniejsze zagadnienia:
  • podstawy fotografii — sprzęt, jego rodzaje i najważniejsze ustawienia,
  • oświetlenie kadru,
  • tajniki kompozycji, kadrowania i świadome korzystanie z perspektywy,
  • edycja zdjęć w Adobe Lightroomie,
  • stylizacja potraw na potrzeby fotografii kulinarnej, rekwizyty i dekoracja,
  • studia przypadków.

Spraw, aby dzieła sztuki kulinarnej wyglądały jeszcze pyszniej!

Rozdziały:

WSTĘP (X)

ROZDZIAŁ 1. PODSTAWY FOTOGRAFII KULINARNEJ. Narzędzia i techniki w cyfrowej fotografii kulinarnej (3)

  • Omawiamy zdjęcie (4)
  • Omawiamy zdjęcie (6)
  • Aparaty cyfrowe (8)
    • Ograniczenia aparatów kompaktowych (8)
    • Lustrzanki i bezlusterkowce (11)
    • Matryce: pełnoklatkowe czy mniejsze? (12)
    • Jaki aparat powinienem kupić? (14)
  • Obiektywy i ogniskowe (15)
    • Szeroki kąt (15)
    • Obiektywy standardowe (16)
    • Teleobiektywy (17)
    • Obiektywy makro (17)
  • Statywy i akcesoria (21)
    • Statywy (21)
    • Głowice statywów (21)
    • Wężyki spustowe (22)
  • Praca z plikami cyfrowymi (23)
    • RAW kontra JPEG (23)
    • Balans bieli (24)
  • Trzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISO (26)
    • Przysłona (27)
    • Czas otwarcia migawki (27)
    • Czułość ISO (30)
    • Obliczanie ogólnych wartości ekspozycji (32)
  • Rozdział 1. Wyzwania (35)

ROZDZIAŁ 2. OŚWIETLENIE. Techniki i sprzęt oświetleniowy w fotografii kulinarnej (37)

  • Omawiamy zdjęcie (38)
  • Omawiamy zdjęcie (40)
  • Rodzaje światła (42)
    • Światło naturalne (42)
    • Światło sztuczne (42)
  • Akcesoria do modelowania światła (46)
    • Blendy (46)
    • Dyfuzory (47)
  • Charakter światła (48)
    • Barwa (49)
    • Intensywność (50)
    • Odległość (50)
  • Kierunek padania światła (51)
    • Oświetlenie z tyłu (51)
    • Oświetlenie z boku (53)
    • Oświetlenie z przodu (56)
  • Rozdział 2. Wyzwania (59)

ROZDZIAŁ 3. STYLIZACJA I REKWIZYTY. Sztuka prezentacji potraw (61)

  • Omawiamy zdjęcie (62)
  • Omawiamy zdjęcie (64)
  • Rozważania nad stylizacją (66)
    • Korzystanie z usług stylisty (66)
    • Kwestia etyki (66)
    • Potrawy stylizowane a prawdziwe (67)
  • W trosce o jakość (69)
    • Używanie świeżych składników (69)
    • Przemyślane zakupy (69)
  • Podstawy stylizacji potraw (71)
    • Gadżety i narzędzia (71)
    • Korzystanie z zamienników (72)
    • Utrzymanie stanowiska pracy w czystości (74)
    • Stylizowanie z perspektywy aparatu (74)
    • Podążaj za instynktem (74)
  • Wskazówki i sztuczki (76)
    • Zwiększanie objętości (76)
    • Dekorowanie potraw (79)
    • Odrobina bałaganu nie zawadzi (80)
    • Lód prawdziwy a sztuczny (80)
    • Dodawanie ruchu (82)
  • Stylizacja z użyciem rekwizytów (84)
    • Prostota i właściwy dobór rekwizytów (85)
    • Naczynia i akcesoria (86)
    • Tkaniny i faktury (89)
  • Rozdział 3. Wyzwania (93)

Rozdział 4. KADROWANIE I KOMPOZYCJA. Twórz lepsze zdjęcia dzięki starannie dobranej kompozycji (95)

  • Omawiamy zdjęcie (96)
  • Omawiamy zdjęcie (98)
  • W poszukiwaniu harmonii (100)
    • Zasada trójpodziału (100)
    • Tło i pierwszy plan (101)
    • Trójkąty i trójki (102)
  • Perspektywa i kadrowanie (104)
    • Pionowo i poziomo (104)
    • Pod kątem z góry (106)
    • Z boku (108)
    • Z góry (108)
  • Ogniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrości (110)
    • Co to jest kompresja perspektywy? (110)
    • Dlaczego ogniskowa ma znaczenie? (110)
  • Ostrość (112)
    • Szukanie najlepszego miejsca do ustawienia ostrości (113)
    • Ostrzenie - sztuczki i wskazówki (115)
  • Kształty, linie i kolory (115)
    • Kształty (115)
    • Linie i rogi (115)
    • Kolory (117)
  • Rozdział 4. Wyzwania (119)

ROZDZIAŁ 5. DAJ SIĘ POZNAĆ. Zabieganie o sukces w internecie (121)

  • Omawiamy zdjęcie (122)
  • Omawiamy zdjęcie (124)
  • Strona WWW to Twój dom w internecie (126)
    • Zakładanie strony internetowej i bloga (126)
    • Przygotowywanie portfolio (128)
  • Udostępnianie prac i budowanie sieci kontaktów (129)
    • Daj się poznać przez media społecznościowe (130)
    • Twórz listę mailingową (131)
    • Uczestnictwo w konferencjach (133)
  • Ochrona cyfrowych treści (134)
    • Rejestrowanie praw autorskich (134)
    • Umieszczanie znaków wodnych na zdjęciach (136)
    • Ochrona bloga (141)
    • Dobre rady (144)
  • Rozdział 5. Wyzwania (145)

ROZDZIAŁ 6. EDYCJA ZDJĘĆ W PROGRAMIE ADOBE LIGHTROOM. Wydobywanie ze zdjęć tego, co najlepsze (147)

  • Omawiamy program Adobe Lightroom (148)
    • Przestrzeń robocza modułu Library (biblioteka) (148)
  • Omawiamy program Adobe Lightroom (150)
    • Przestrzeń robocza modułu Develop (przetwarzanie) (150)
  • Pierwsze kroki (152)
    • Kalibrowanie monitora (152)
    • Programy do edycji zdjęć (153)
    • Obsługa programu Adobe Lightroom (153)
  • Moduł Library (biblioteka) (154)
    • Tworzenie katalogu (154)
    • Importowanie plików (154)
    • Wskazówki organizacyjne (162)
    • Wybieranie najbardziej udanych zdjęć (165)
  • Moduł Develop (przetwarzanie) (171)
    • Kadrowanie i klonowanie (171)
    • Podstawowe poprawki (173)
    • Zastosowanie ustawień predefiniowanych (183)
  • Eksportowanie plików (186)
    • Przygotowanie do eksportowania (186)
    • Okno eksportowania plików (187)
    • Posługiwanie się ustawieniami eksportowania (191)
  • Rozdział 6. Wyzwania (193)

ROZDZIAŁ 7. ZA KULISAMI. Fotografia kulinarna od A do Z (195)

  • Omawiamy zdjęcie (196)
  • Omawiamy zdjęcie (198)
  • Przekąski (201)
    • Rekwizyty i stylizacja (204)
    • Oświetlenie (207)
    • Obróbka (209)
  • Zielone smoothie z mango (215)
    • Rekwizyty i stylizacja (215)
    • Oświetlenie (218)
    • Obróbka (221)
  • Sałatka z grejpfruta (227)
    • Rekwizyty i stylizacja (227)
    • Oświetlenie (232)
    • Obróbka (234)
  • Khao soi (241)
    • Rekwizyty i stylizacja (242)
    • Oświetlenie (246)
    • Obróbka (248)

PODSUMOWANIE (253)

SKOROWIDZ (254)


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 44,25zł

Tytuł książki: "Fotografia kulinarna. Od zdjęcia do arcydzieła. Wydanie II"
Autor: Nicole S. Young
Wydawnictwo: HELION
Cena: 59.00zł 44.25zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Agroturystyka w agrobiznesie
Agroturystyka w agrobiznesie
Damian Knecht
C.H. Beck
O istocie psychiczności Listy 1906-1961
O istocie psychiczności Listy 1906-1961
Carl Gustav Jung
KR
Metody inwestowania na rynkach finansowych
Metody inwestowania na rynkach finansowych
Krzysztof Borowski
Difin
Systemy międzynarodowe w historii świata
Systemy międzynarodowe w historii świata
Barry Buzan, Richard Little
PWN
Trzy dni zdjęciowe Rozmowa z Ireną Anders i Albinem Ossowskim
Trzy dni zdjęciowe Rozmowa z Ireną Anders i Albinem Ossowskim
Maria Dłużewska
Trio
Sekrety dekorowania potraw
Sekrety dekorowania potraw
Praca zbiorowa
Muza
 Koszyk
1 x Psychologia sukcesu Zbiór technik i narzędzi dla doradców oraz prowadzących szkolenia + CD
1 x Ekonometria skłonności
1 x Dalsze gawędy o sztuce VI-XX wiek
1 x Diagnoza psychiatryczna Praktyczny podręcznik dla klinicystów
1 x Archiwistyka cyfrowa i nauki pomocnicze historii w edukacji archiwalnej Problemy dydaktyki archiwistyki
1 x Kompendium DTP. Adobe Photoshop, Illustrator, InDesign i Acrobat w praktyce. Wydanie III
1 x Automatyzacja przemysłu spożywczego
1 x Atlas historyczny Soboru Watykańskiego II
1 x Sieci społeczne i technologiczne Jak zrozumieć, jak wykorzystać
1 x Ekonomia zdrowia i opieki zdrowotnej
1 x Bankowo-finansowa obsługa jednostek samorządu terytorialnego
1 x Ekonometria Wybrane zagadnienia
1 x Encyklopedia Karabinów i Karabinków
1 x OpenCV 3. Komputerowe rozpoznawanie obrazu w C++ przy użyciu biblioteki OpenCV
1 x 300 uczonych prywatnie i na wesoło
1 x Album mojego dziecka Chłopiec
1 x Dyplom z Internetu Jak korzystać z Internetu pisząc prace dyplomowe?
1 x Artyści uliczni polskich miast
1 x Bruno Schulz
1 x Crowdfunding Podręcznik Jak realizować swe popmysły za pomocą nowych narzędzi finansowania online
1 x Piksele, wektory i inne stwory Grafika komputerowa dla dzieci
1 x Angielsko-polski słownik fizyczny Słownik podręczny
1 x E-podręcznik Kierowca doskonały B + CD
1 x 150 lat malarstwa polskiego
1 x Maryna Mniszech
1 x Bezdroża sprawiedliwości Rozważania o liberalnych teoriach sprawiedliwości ponadnarodowej
1 x Instytucje prawa ochrony środowiska
1 x Corporate governance Banki na straży efektywności przedsiębiorstw Wydanie 2
1 x Automatyka Technika regulacji
1 x Nikotyna alkohol kokaina
1 x Kodeks spółek handlowych Komentarz
1 x Czarno-biały obraz świata Problemy ochrony i konserwacji dawnych fotografii
1 x 1001 obrzydliwych obrzydliwości
1 x Domena internetowa jako przedmiot polubownego rozstrzygania sporów
1 x English Adverbial Collocations Wydanie 6
1 x Upadek Cesarstwa Rzymskiego
1 x Napęd hydrostatyczny Tom 1 Elementy
1 x ABC CorelDRAW 2018 PL
1 x Bloki w słońcu Mała historia Ursynowa Północnego
1 x Autonomia pacjenta a polskie prawo karne
1 x Apacze
1 x Napęd hydrostatyczny Tom 2 Układy
1 x Analiza porównawcza polityki energetycznej importerów i eksporterów surowców energetycznych na przykładzie Niemiec i Arabii Saudyj
1 x Hunowie
1 x Encyklopedia najmłodszych Psy Obszerny przewodnik po rasach psów
1 x Admirałowie polskiej floty Od Mieszka I do admirałów XXI wieku
1 x Design Historia projektowania
1 x Jak uratować świat? Czyli co dobrego możesz zrobić dla planety
1 x Epistemologiczna rola obrazu fotograficznego
1 x Fotografia cyfrowa nieoficjalny podręcznik
1 x Kwalitologia wiedza o różnych dziedzinach jakości
1 x Najdroższy sąsiad
1 x Ekonomika szpitalna
1 x Budownictwo zrównoważone Wybrane zagadnienia z fizyki budowli
1 x 72 godziny
1 x Nasz świat Historia
1 x Adobe Illustrator CC/CC PL. Oficjalny podręcznik
1 x 1001 porad wędkarskich
1 x Co nam daje równość? Wpływ równości płci na jakość życia i rozwój społeczny w Polsce
1 x Aspiracje a rzeczywistość - wizerunek banku jako efekt sieci interakcji Teoria, narzędzia pomiaru, praktyka
1 x Analiza przeżycia i tablice wymieralności
1 x Starożytny Egipt Anatomia cywilizacji
1 x Kodeks spółek handlowych Komentarz tom 1
1 x Apelacje karne Zagadnienia praktyczne akta i kazusy Wydanie 6
1 x Biostatystyka
1 x Innowacje w rozwijaniu konkurencyjności firm
1 x OpenGL i GLSL (nie taki krótki kurs) Część II
1 x Dziecko w świecie ruchomych obrazów
1 x Co jak dlaczego Tajemnice ludzkości w pytaniach i odpowiedziach
1 x Hale z poligonalnym chórem zintegrowanym w architekturze gotyckiej na terenie Polski
1 x Biblia ludowa Interpretacje wątków biblijnych w kulturze ludowej
1 x Cyfrowa rewolucja w badaniach eksperymentalnych
1 x Nowotwory w otorynolaryngologii Wydanie 2
1 x Sentymentalna bzdura
1 x Zarys metod ekonometrii Zbiór zadań Wydanie 3
1 x Zanim zawisły psy
1 x Aktywność dyplomacji USA wobec państw członkowskich Unii Europejskiej w latach 2009-2013
1 x Inżynieria produkcji Kompendium wiedzy
1 x Marketing w elektroenergetyce
5,186.17zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Helion
 Kategoria:
 Chemia
Chemia od A do Z Repetytorium Matura Poziom podstawowy i rozszerzony

Chemia od A do Z Repetytorium Matura Poziom podstawowy i rozszerzony

28.90zł
25.43zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XIII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
MERITUM Podatki 2018 Aleksander Kaźmierski Wolters Kluwer
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL