To opowieść o setkach lat doświadczenia klasztornej kuchni przeplatana niespotykanymi gdzie indziej przepisami. Książka opublikowana jest w niezwykle atrakcyjnej formie będącej połączeniem albumu, poradnika i historycznej opowieści.
Ze wstępu: „Czym jest ta książka jest i czym nie jest. Jest na pewno opowieścią o jedzeniu i piciu. Opisuje naszą "żarłoczną" rzeczywistość w cieniu klasztornej ciszy; ten tajemniczy świat nieustająco się bowiem zmieniał i zaskakiwał, łącząc przyziemne opisy z metafizycznymi uniesieniami i wjeżdżając na klasztorny stół z iście "diabelskim" jadłospisem. Jest opowieścią o setkach lat doświadczeń refektarza. Czasami dotyczy ascetycznego do przesady, a czasami skłonnego do rozpusty mniszego żołądka. To opowieść (uzupełniona przepisami) o kulinarnym wkładzie klasztornych braci w poszerzanie naszego menu.”
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 41,65zł
|