Tytuł: | Gotowanie na parze | | Autor: | Grzegorz Drużbański | | ISBN: | 978-83-63559-20-5 | | Ilość stron: | 240 | | Data wydania: | 11/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.0x25.0cm | | Wydawnictwo: | Dragon | |
| Cena: | 39.95zł | |
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków.
W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości. Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi.
Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
|