Podręcznik akademicki do hotelarstwa jest kierowany do wykładowców i studentów uczelni wyższych na kierunkach turystyka i rekreacja oraz hotelarstwo, jak również do praktyków gospodarczych zajmujących się na co dzień zarządzaniem i eksploatacją hoteli.
Książka zawiera kompleksową wiedzę na temat hotelarstwa – jednego z najważniejszych elementów infrastruktury i biznesu turystycznego.
Autorzy przedstawiają w nim: • podstawy teoretyczne i terminologię, • rynek usług hotelarskich – współczesne trendy rozwojowe, • zagadnienia związanie z eksploatacją hotelu, • zarządzanie hotelem – z naciskiem na najnowsze trendy, jakość, standaryzację i innowacyjność świadczonych usług, • gastronomię i inne usługi towarzyszące.
Do głównych zalet podręcznika należą: • dostosowanie do programów nauczania, • logiczna struktura i jasność wykładu, • liczne przykłady z polskiej praktyki gospodarczej, • słowniczek podstawowych terminów, • bogata bibliografia, • indeks rzeczowy
|