Tytuł: | Klasztorna Kuchnia Św Hildegardy Ryby i dania postne Kuchnia która leczy | | Autor: | Salomon Yvette | | ISBN: | 9788362927951 | | Ilość stron: | 160 | | Data wydania: | 12/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.0x24.0cm | | Wydawnictwo: | AA | |
| Cena: | 34.90zł | |
Czy przepisy znane od wieków mają szansę zagościć we współczesnej kuchni? Oczywiście, ważne tylko, by spośród wielu dań, jakimi raczono się w dawnych wiekach wybrać te właściwe, czyli zdrowe i pożywne.
Nie zapraszamy na biesiadę, podczas której półmiski uginały się od ciężaru tłustego mięsiwa, lecz do kuchni świętej Hildegardy, opartej na zasadach zdrowego żywienia, do kuchni, w której królują ryby i znakomite potrawy z warzyw. Klarowna zupa rybna, kluseczki ze szczupakiem, filet z ryby ze świeżym serem i ziołami, ryba z dynią, jajka z pokrzywą, marchewka duszona czy makaron orkiszowy z warzywami z patelni - receptury sprawdzone i potwierdzone przez współczesną medycynę.
|