Tytuł: | Kuchnia indyjska Najlepsze przepisy | | Autor: | Baljekar Mridula, Fernandez Rafi, Husain Shehzad | | ISBN: | 978-83-245-1824-1 | | Ilość stron: | 512 | | Data wydania: | 10/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 17.5x22.5cm | | Wydawnictwo: | Publicat | |
| Cena: | 59.00zł | |
Wśród 325 oryginalnych przepisów znajdziemy niezwykłe przystawki, curry idealnie nadające się na dania główne, dodatki przyprawowe i sosy czatui oraz lekkie desery. Warto skosztować kruchych smażonych bakłażanów, kremowej goańskiej zapiekanki z ryb lub jagnięcego udźca pieczonego w mogolskim stylu z aromatycznymi ziemniakami z karahi.
Rozdział, w którym zaprezentowano łatwe i szybkie w przygotowaniu dania balti, dostarczy pomysłów na niejeden posiłek.
Każdy przepis jest opatrzony komentarzem na temat właściwości odżywczych. Eksperci doradzą, w jaki sposób, stosując naturalne składniki i tradycyjne techniki kucharskie, odnieść sukces kulinarny i uzyskać wspaniały efekt.
|