Tytuł: | Kuchnia wegetariańska z fantazją | | Autor: | Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut | | ISBN: | 978-83-7495-817-2 | | Ilość stron: | 160 | | Data wydania: | 05/2010 | | Format: | 22.5x24.0cm | | Wydawnictwo: | Muza | |
| Cena: | 49.99zł | |
Wszystko, co chcesz wiedzieć o kupowaniu, gotowaniu i jedzeniu warzyw
Co można zrobić z soczewicą? Co to jest bulgur? Jak przyrządzić smaczne tofu? Jakie przyprawy najpełniej wydobędą smaki dań bezmięsnych? Jak robić zakupy? W jaki sposób przygotowywać składniki dań?
Na te i inne pytania odpowiedzi w naszej książce znajdą zarówno prawdziwi wegetarianie, jak i "wegetarianie okresowi", sięgający po bezmięsne dania od czasu do czasu, odpowiedzi rzeczowe, podane przystępnie i dowcipnie.
• Książka skierowana do wszystkich, którzy uważają, że posiłek bez mięsa nie jest zbyt skromny • Przepisy zarówno początkujący, jak i bardziej zaawansowani kucharzy, tradycjonalistów i poszukujących nowinek smakowych • Potrawy kuchnie różnych regionów świata, urozmaicone i aromatyczne, dostarczające rozkoszy podniebieniu
|