Kocham gotować, nic tak nie zdejmuje ze mnie stresu codzienności. Ale dobrze rozumiem tych, którzy mówią: kiedy na to znaleźć czas?! Gotowania trzeba się uczyć. Dobra wiadomość: nie jest to zbyt skomplikowane. Można szybko i smacznie? … Można! Gotuję, nie marnuję! Jak gotować prosto, szybko, smacznie, sezonowo? A do tego tak, by jak najmniej się zmarnowało?Kuchnia z pomysłem. Kupuj mądrze, przechowuj sprytnie, gotuj pysznie to zbiór niezawodnych trików.
Dzięki nim:
– będziesz kupować racjonalnie
– zorganizujesz idealną spiżarnię
– od razu rozpoznasz świeże produkty
– stworzysz niezwykłe połączenia smaków
– przestaniesz wyrzucać jedzenie.
Prosta kuchnia może być pyszna! Spróbuj cappuccino z zielonego groszku z wędzonym halibutem, domowego majonezu, chrupiącego tiramisu, paprykowego brownies... Ponad 60 nowoczesnych przepisów.
Pascal Brodnicki – syn Francuzki i Polaka. Gotowania uczył się we francuskich szkołach gastronomicznych. Pracował w renomowanych francuskich restauracjach, ale to podróże ostatecznie ukształtowały jego kulinarną pasję i warsztat. Prekursor telewizyjnych programów kulinarnych w Polsce. Od 11 lat uczy, jak gotować smaczniej i ciekawiej.