Tytuł: | Kulinarny Kaukaz smaki tradycje receptury | | Autor: | praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-7544-324-0 | | Ilość stron: | 226 | | Data wydania: | 05/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 22.0x28.5cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 59.90zł | |
Kuchnia kaukaska wyróżnia się niepowtarzalną oryginalnością. Nie ma możliwości pomylenia ostro-pikantnego charczo lub gorącego piti w glinianych garnuszkach z inną zupą o zbliżonym wyglądzie i smaku; nie zapomina się również świątecznych posiłków, w trakcie których podawana jest tołma w delikatnych liściach winogron lub dymiący pilaw.
Każdy znajdzie w tym rogu obfitości potrawę zgodną z własnym gustem: prawdziwi macho – ostre mięsne jadła, wegetarianie – oryginalne potrawy z warzyw i owoców, łakomczuchy – rozpływające się w ustach smakołyki o bajecznych nazwach rachat-łukum, pachława i kurabje
|