Tytuł: | Łatwa kuchnia japońska | | Autor: | Kazuko Emi | | ISBN: | 978-83-7495-988-9 | | Ilość stron: | 216 | | Data wydania: | 08/2011 | | Format: | 20.0x20.0cm | | Wydawnictwo: | Muza | |
| Cena: | 39.99zł | |
Tradycyjna kuchnia japońska opiera się na wodzie - wszystkie dania mogą zostać przygotowane bez kropli oleju
Książka doskonale wprowadza w świat japońskiej kuchni i pozwala nauczyć się charakterystycznych dla niej technik przygotowywania potraw, dzięki czemu japońskie dania przygotowywane w domu mają szansę zachować charakter orientalnych dzieł sztuki.
Oryginalne japońskie potrawy w przystępnej wersji
Ponad 70 atrakcyjnie zilustrowanych przepisów na zdrowe dania o delikatnym smaku i pięknym wyglądzie
Zestawy menu, ukazujące możliwości łączenia ze sobą dań - od prostego lunchu dla dwojga do uroczystego obiadu dla 8 osób
Klarowne opisy japońskich produktów, wyposażenia kuchni i technik gotowania.
|