Oto zbiór cukierniczych sekretów i zarazem szybki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i nauką podstawowych technik. Zawiera wiele przepisów na babeczki, herbatniki, bezy i inne ciasteczka: od słodkich całusków po smaczne ptysie z kremem, od tradycyjnych racuszków z jabłkami po ciasteczka migdałowe.
Amaretti Krapfen w herbacie Marron glacé Tartaletki z kremem bavarese Cannoli Frutta martorana Maślane obwarzanki Ciastka z czekoladą i pieprzem
Ta książka kierowana jest do: • miłośników wszystkiego, co słodkie, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne desery • osób szukających niezobowiązującego upominku.
Warto sięgnąć po tę książkę, gdyż: • zawiera podstawowe informacje o składnikach słodkich przysmaków i podstawowych rodzajach ciast, pozwalające z wielką satysfakcją rozwijać pasje cukiernicze • proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem • staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 21,17zł
|