Tytuł: | Mięso czyli dania z wołowiny cielęciny wieprzowiny baraniny i królika | | Autor: | Hanna Szymanderska | | ISBN: | 978-83-7073-870-9 | | Ilość stron: | 124 | | Data wydania: | 04/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 24.5x22.5cm | | Wydawnictwo: | Multico | |
| Cena: | 42.00zł | |
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii „Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej” prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne – nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
„Mięso” to siódmy tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: • jak przygotować podroby, aby były delikatne i smaczne, • skąd się wzięła moda na sztufady z wołowiny, • czym się różnią filety od kotletów, • jakie mięso jest najlepsze na pieczeń, • jak prawidłowo przygotować sznycle wiedeńskie oraz wiele innych dań.
|