Tytuł: | Nalewki i likiery Domowy wyrób | | Autor: | Pattie Vargas, Rich Gulling | | ISBN: | 978-83-7243-916-1 | | Ilość stron: | 152 | | Data wydania: | 06/2011 | | Format: | 13.5x22.0cm | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 34.90zł | |
Nalewki owocowe pachną pełnią lata, orzechowe są idealne na długie zimowe wieczory, ziołowe nie tylko wybornie smakują, ale także leczą. Śmietankowe i kawowe rozpieszczają podniebienie niejednego łasucha.
W książce znajdziesz ponad 100 przepisów na wyśmienite trunki – idealne na każdą okazję: • Nalewki owocowe: z porzeczek, truskawek, brzoskwiń, jabłek, czereśni i wiśni, moreli, żurawiny • Trunki o „tropikalnych” smakach: z owoców cytrusowych, ananasów, kokosów, granatów • Likiery orzechowe, migdałowe, klasyczne amaretto, orzechowo-miodowe • Nalewki ziołowe i korzenne: anyżówka, ouzo, miętowa, z rozmarynem i lawendą, cynamonowa, waniliowa, goździkowa • Słodkie likiery na bazie śmietanki: Irish Cream, czekoladowa, bananowa, ananasowo-kokosowa, owocowo-śmietankowe • Likiery na bazie kawy: czekoladowo-kawowy, pomarańczowo-kawowy, z dodatkiem cynamonu, wanilii • Wódki smakowe: brandy jeżynowa, brzoskwiniowa, wódka cytrynowa, rum ananasowy • Owoce w alkoholu: wiśnie w rumie, żurawiny w brandy, brzoskwinie w amaretto...
I wiele, wiele innych...
Dzięki tej książce przyrządzisz nie tylko wyśmienite nalewki i likiery, ale także domowe wersje znanych i lubianych trunków. Znajdziesz w niej mnóstwo oryginalnych przepisów i rady dotyczące wykorzystania nalewek jako dodatków do deserów i dań mięsnych.
Autorzy podsunęli też ciekawe pomysły na oryginalne prezenty w postaci samodzielnie zrobionych trunków.
|