Tytuł: | Nalewki i likiery we współczesnej kuchni | | Autor: | Wojciech Lewandowski | | ISBN: | 978-83-7707-061-1 | | Ilość stron: | 144 | | Data wydania: | 07/2011 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 14.5x20.5cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 29.90zł | |
Przekonaj się, że wytwarzanie nalewek i likierów wcale nie jest trudne!
W niniejszej publikacji autor, pasjonat domowego wyrobu żywności, prezentuje sprawdzone receptury na rozmaite nalewki i likiery – głównie owocowe, ale także ziołowe oraz kwiatowe.
Znajdziesz tu przepisy m.in. na morelówkę, wytrawną nalewkę z pigwy, wiśniówkę, słodki jarzębiak, kminkówkę i likier pomarańczowo-kawowy. Receptury poprzedza rozdział, w którym zostały zawarte informacje na temat wytwarzania nalewek: jak należy rozcieńczać spirytus do pożądanej mocy, jakie owoce, zioła i kwiaty najlepiej wybierać, wreszcie – jakie akcesoria warto zgromadzić przed przystąpieniem do nastawiania tych szlachetnych trunków.
|