Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Dieta Odchudzanie » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
  Astrologia Ezoteryka
  Bezpieczeństwo
  Biografie
  Ciąża
  Dieta Odchudzanie
  Dzieci Młodzież
  Edukacja
  Etyka
  Film Teatr
  Filozofia
  Gry i zabawy
  Historia literatury
  Hobby
  Język polski
  Języki obce
  Językoznawstwo
  Kolekcjonerstwo
  Komunikacja społeczna
  Kosmetyka Uroda
  Kulinaria
  Kultura Cywilizacja
  Literatura faktu
  Literaturoznawstwo
  Malarstwo Rysunek
  Mitologia
  Moda
  Motywacyjne
  Muzyka
  Myślistwo Rybołówstwo
  Nauka
  Nauki tajemne
  Niepełnosprawni
  Ogród
  Pedagogika
  Relacje damsko-męskie
  Religia
  Reportaż
  Retoryka
  Rodzina
  Rozwiązywanie problemów
  Savoir vivre Wychowanie
  Socjologia
  Stres
  Teologia
  Używki Uzależnienia
  Zdrowie
  Zioła i olejki
  Zwierzaki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu Cała prawda na talerzu 39.30zł
Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu Cała prawda na talerzu

Tytuł: Obalamy mity o „niezdrowym” jedzeniu Cała prawda na talerzu
Autor: Suzanne Schäfer
ISBN: 978-83-64278-90-7
Ilość stron: 232
Data wydania: 11/2015
Format: 14.5x20.5cm
Wydawnictwo: Vital

Cena: 39.30zł


Żyjemy w świecie, w którym w zastraszającym tempie mnoży się liczba nietolerancji pokarmowych i alergii. Jednocześnie wciąż wzrasta ilość produktów przeznaczonych dla osób nimi dotkniętych. Czy mamy do czynienia z jedyną w swoim rodzaju pandemią? A może ktoś świadomie wprowadza nas w błąd widząc w tym szansę na duży zysk? Jak to możliwe, że nagle niemal całe społeczeństwo wykształciło nietolerancję na gluten i inne związki?

Odpowiedzi udziela dziennikarka naukowa zajmująca się problematyką mitów zdrowotnych i żywieniowych. Przeprowadziła ona śledztwo z medycznej, psychologicznej i socjologicznej perspektywy, co pozwoliło jej spojrzeć na prezentowany temat całościowo. Jednocześnie udowodniła niezbicie, że wiele legend o niezdrowym jedzeniu jest jedynie bajkami.
Dzięki tej książce dowiesz się, kto kryje się za produktami oznaczonymi pozornie sprzyjającymi zdrowiu hasłami w stylu „wolne od…” albo „dla osób z nietolerancją…”. Zrozumiesz również, że nie istnieją żadne uzasadnienia horrendalnych cen, jakie one osiągają. Zarówno my, jak i nasi najbliżsi dajemy się złapać w pułapkę strachu przed pożywieniem, które ma rzekomo zabójcze właściwości. Wiele osób płaci krocie za pokarm mający chronić ich przed skutkami spożywania konkretnych związków spożywczych. Tymczasem wiele nietolerancji nie wynika z rzeczywistego stanu ciała, ale z mylnych przekonań.
 
Autorka ujawnia mechanizm powstawania mitów chorobowych i obnaża działalność osób (jak również organizacji), które świadomie podsycają przerażenie konsumentów dla własnych korzyści.

Czy pozwolisz się nabić w butelkę?
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Sztuka rozpoczynania
Sztuka rozpoczynania
Guy Kawasaki
Onepress
Nie bój się życia Jak pokonać swoje lęki i odnaleźć szczęście
Nie bój się życia Jak pokonać swoje lęki i odnaleźć szczęście
Katarzyna Miller
Zwierciadło
C# 5.0 Leksykon kieszonkowy
C# 5.0 Leksykon kieszonkowy
Joseph Albahari
HELION
Co warto wiedzieć o psie
Co warto wiedzieć o psie
Dorota Sumińska
Multico
Prawne formy kontroli pracownika w miejscu pracy
Prawne formy kontroli pracownika w miejscu pracy
Magdalena Kuba
Wolters Kluwer
Twarz szyja dekolt Kosmetyka pielęgnacyjna i upiększająca Technik usług kosmetycznych
Twarz szyja dekolt Kosmetyka pielęgnacyjna i upiększająca Technik usług kosmetycznych
Drygas Barbara, Mrozowska Marzenna, Szpindor Regina
Nowa Era
 Koszyk
1 x Człowiek - media - środowisko naturalne - ekologiczny wymiar komunikacji
1 x Wybrane zagadnienia z pielęgniarstwa europejskiego
1 x Udar mózgu i afazja Wspomnienia Tadeusza T. Kaczmarka
1 x BHP w budownictwie
1 x Demokracja z każdej strony ludzie, sprawy i zdarzenia
1 x Aktualne problemy prawne w psychologii i medycynie
1 x Genetyka i leczenie chłoniaka rozlanego z dużych komórek B (DLBCL) w erze leków ukierunkowanych na cele molekularne
1 x Podstawy wirusologii molekularnej
1 x Budownictwo ogólne tom 1 Materiały i wyroby budowlane
1 x Ból przewlekły Ujęcie kliniczne i psychologiczne
1 x Ekologiczne dzieciaki
1 x Dokumentacja projektowa konstrukcji stalowych w budowlanych przedsięwzięciach inwestycyjnych
1 x Podstawy neonatologii
835.60zł
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Vital
 Kategoria:
 Biologia
Dzikie życie Przygody biologa ewolucyjnego

Dzikie życie Przygody biologa ewolucyjnego

59.90zł
50.92zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 1 Wydanie 12 Grigorij M. Fichtenholz PWN
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN