Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Budownictwo lądowe
  Klimatyzacja Ogrzewanie
  Materiały inżynierskie
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Rzemiosło
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Ogólna technologia żywności 51.98zł
Ogólna technologia żywności

Tytuł: Ogólna technologia żywności
Autor: E. Pijanowski, M. Dłużewski
ISBN: 978-83-204-3610-5
Ilość stron: 586
Data wydania: 12/2009 (wydanie 8)
Format: B5
Wydawnictwo: WNT

Cena: 51.98zł


Jest to kompendium wiedzy z zakresu technologii żywności. Scharakteryzowano w nim główne źródła żywności, surowce przemysłu żywnościowego i produkty spożywcze. Opisano szczegółowe operacje i procesy przetwarzania żywności, metody jej utrwalania, a także materiały i metody pomocnicze stosowane w technologii żywności.

W VIII wydaniu książki uaktualniono dane liczbowe dotyczące bilansu żywności, zasobów wód słodkich i morskich, udziału przemysłu żywnościowego w gospodarce żywnościowej, a także produkcji i zużycia na cele żywieniowe głównych surowców przemysłu żywnościowego.

Podręcznik jest przeznaczony dla studentów chemii spożywczej i technologii żywności politechnik i akademii rolniczych. Będzie także pomocny inżynierom i technikom zatrudnionym w przemyśle żywnościowym.

Rozdziały:

Część pierwsza - Wstęp do technologii żywności
1. Technologia żywności, bilans żywności, przemysł spożywczy, gospodarka żywnościowa
2. Krótka charakterystyka głównych surowców przemysłu spożywczego, ich odbiór i czyszczenie
3. Produkty spożywcze i ich jakość

Część druga - Operacje i procesy związane z przetwarzaniem żywności
4. Operacje mechaniczne
5. Operacje termiczne
6. Niektóre operacje typu dyfuzyjnego
7. Procesy i operacje fizykochemiczne
8. Procesy chemiczne w technologii żywności
9. Procesy biotechnologiczne w technologii żywności

Część trzecia - Metody utrwalania żywności
10. Ogólne zasady utrwalania żywności
11. Utrwalanie żywności metodą chłodzenia lub zamrażania
12. Utrwalanie żywności za pomocą ogrzewania
13. Utrwalanie żywności oparte na odwadnianiu i na dodawania substancji osmoaktywnych
14. Utrwalanie żywności przez zakwaszanie i metodą chemiczną
15. Niekonwencjonalne, nietypowe i skojarzone metody utrwalania żywności

Część czwarta - Materiały i techniki pomocnicze w technologii żywności
16. Stosowanie dodatków funkcjonalnych do żywności
17. Mycie i dezynsekcja urządzeń i opakowań
18. Pakowanie żywności
19. Przechowywanie i transport żywności
20. Kontrola procesu produkcyjnego
21. Gospodarowanie energią, wodą i ochrona środowiska

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Harvard Business Review Skuteczne przywództwo
Harvard Business Review Skuteczne przywództwo
Harvard Business School
Onepress
Chromatografia jonowa Teoria i praktyka
Chromatografia jonowa Teoria i praktyka
Rajmund Michalski
PWN
Złowroga charyzma Adolfa Hitlera
Złowroga charyzma Adolfa Hitlera
Laurence Rees
Prószyński
Stalinizm i nazizm Porównanie dyktatur
Stalinizm i nazizm Porównanie dyktatur
Kershawa I. Lewin M.
Harmonia
Szabat
Szabat
Abraham Joshua Heschel
Esprit
Wartości i zmiany Przemiany postaw Polaków w jednoczącej się Europie
Wartości i zmiany Przemiany postaw Polaków w jednoczącej się Europie
Jasińska-Kania Aleksandra
Scholar
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Chirurgia
Kompendium chirurgii laparoskopowej

Kompendium chirurgii laparoskopowej

99.00zł
84.15zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Przystępny kurs statystyki z zastosowaniem STATISTICA PL na przykładach z medycyny KOMPLET Tom 1 Tom 2 Tom 3 Andrzej Stanisz StatSoft
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
MERITUM Podatki 2018 Aleksander Kaźmierski Wolters Kluwer
Akademia sieci CISCO CCNA Exploration Semestr 1 - 4 Praca zbiorowa PWN
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC