Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Kulinaria » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
  Astrologia Ezoteryka
  Bezpieczeństwo
  Biografie
  Ciąża
  Dieta Odchudzanie
  Dzieci Młodzież
  Edukacja
  Etyka
  Film Teatr
  Filozofia
  Gry i zabawy
  Historia literatury
  Hobby
  Język polski
  Języki obce
  Językoznawstwo
  Kolekcjonerstwo
  Komunikacja społeczna
  Kosmetyka Uroda
  Kulinaria
  Kultura Cywilizacja
  Literatura faktu
  Literaturoznawstwo
  Malarstwo Rysunek
  Mitologia
  Moda
  Motywacyjne
  Muzyka
  Myślistwo Rybołówstwo
  Nauka
  Nauki tajemne
  Niepełnosprawni
  Ogród
  Pedagogika
  Relacje damsko-męskie
  Religia
  Reportaż
  Retoryka
  Rodzina
  Rozwiązywanie problemów
  Savoir vivre Wychowanie
  Socjologia
  Stres
  Teologia
  Używki Uzależnienia
  Zdrowie
  Zioła i olejki
  Zwierzaki
Prawo
Sport
Sztuka
Słowniki
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Oliwa i oliwki W kuchni dla zdrowia dla urody 24.90zł
Oliwa i oliwki W kuchni dla zdrowia dla urody

Tytuł: Oliwa i oliwki W kuchni dla zdrowia dla urody
Autor: Gabriele Lehari
ISBN: 978-83-7243-804-1
Ilość stron: 64
Data wydania: 2010
Format: 16.5x21.0cm
Wydawnictwo: RM

Cena: 24.90zł


Drzewo oliwne to wyjątkowa roślina uprawna. Jej owoce i wytwarzana z nich oliwa od tysięcy lat są cenionymi produktami spożywczymi wyróżniającymi się właściwościami zdrowotnymi i leczniczymi. W przyrodzie występuje wiele różnorodnych odmian oliwek. Najbardziej charakterystycznymi ich cechami są kolor i wielkość. W tej książce opisano najbardziej typowe dostępne u nas odmiany. Oliwa z oliwek jest jedynym olejem spożywczym, który jest wytwarzany z miąższu owocowego, a nie z nasion roślinnych. To tłumaczy wyjątkowy w swoim rodzaju skład oliwy i wysoką zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, co wyjaśnia, dlaczego oliwa z oliwek była określana "płynnym złotem" lub "życiodajnym eliksirem".

W książce omówione zostało zastosowanie oliwy i oliwek w kuchni - podane zostały przepisy na wyśmienite dania wegetariańskie, mięsne, rybne, sosy, sałatki i wypieki zawierające oliwki lub oliwę z oliwek oraz niezwykły wpływ jaki mają na nasz organizm składniki mineralne i witaminy zawarte w oliwkach i oliwie. Ważna też jest rola oliwy z oliwek dla poprawy urody, jako podstawowego składnika maści i kremów, które leczą i pielęgnują naszą skórę. Dla wielbicieli krajów śródziemnomorskich i ich kuchni, którzy chcą wieść długie i zdrowe życie

Rozdziały:

Wokół drzewa oliwnego
Historia drzewa oliwnego
Mityczne drzewo oliwne
Drzewo oliwne - roślina wiecznie zielona
Samodzielne sadzenie drzewka oliwnego
Łatwa w hodowli roślina ozdobna
Uprawa drzew oliwnych
Zbiory oliwek
Pozyskiwanie oliwy
Sposoby konserwowanie oliwek
Oliwa z oliwek jako życiodajny eliksir
Oliwa z oliwek jako tarcza ochronna
Cenne składniki
Witaminy i minerały
Długie życie
Pielęgnacja oliwą z oliwek
Oliwki w medycynie naturalnej
Oliwki w kuchni
Oliwa z oliwek - bogactwo aromatów
Do jakich celów nadaje się oliwa z oliwek?
Od oliwek do oliwy
Dipy i sosy
Sałatki i przekąski
Dania wegetariańskie
Dania mięsne i rybne
Wypieki
Kącik informacyjny
O autorce
Oliwki w Internecie
Drewno z drzewa oliwnego
Dodatek specjalny
Najbardziej znane odmiany oliwek
Energetyzujące liście drzewa oliwnego
Oliwa z oliwek - klasy jakości

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Siła głosu. Jak mówić, by ludzie chcieli słuchać. Wydanie II poszerzone
Siła głosu. Jak mówić, by ludzie chcieli słuchać. Wydanie II poszerzone
Katarzyna Pietroń
Onepress
Umowy pisma i pisma procesowe w sprawach handlowych z objaśnieniami i płytą CD
Umowy pisma i pisma procesowe w sprawach handlowych z objaśnieniami i płytą CD
Pabis Robert
C.H. Beck
Słownik polsko-łaciński łacińsko-polski
Słownik polsko-łaciński łacińsko-polski
Anna Kłys
Level Trading
Techniki fotografii wieloujęciowej Od inspiracji do obrazu
Techniki fotografii wieloujęciowej Od inspiracji do obrazu
Jürgen Gulbins, Rainer Gulbins
HELION
Czarnomorze Wzdłuż wybrzeża w poprzek gór
Czarnomorze Wzdłuż wybrzeża w poprzek gór
Michał Kruszona
Zysk i S-ka
Okręty francuskie pod polską banderą
Okręty francuskie pod polską banderą
Mariusz Borowiak
Napoleon V
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Read Me RM
 Kategoria:
 Fizyka
Tao fizyki

Tao fizyki

49.90zł
42.42zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 1 Wydanie 12 Grigorij M. Fichtenholz PWN
MERITUM Podatki 2018 Aleksander Kaźmierski Wolters Kluwer
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL
3ds Max 2012 Biblia Kelly L. Murdock HELION
Chemia organiczna Część I-IV Komplet J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT