Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Biologia » Biotechnologia » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
  Biologia interdyscyplinarna
  Biologia molekularna
  Biologia ogólna
  Biotechnologia
  Botanika
  Fizjologia
  Mikrobiologia
  Zoologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
Prawo
Słowniki
Sport
Sztuka
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Czelej
Obsługa klienta gabinetu stomatologicznego

Obsługa klienta gabinetu stomatologicznego

48.00zł
40.80zł
Podstawy biotechnologii 109.00zł 81.75zł
Podstawy biotechnologii

Tytuł: Podstawy biotechnologii
Autor: Colin Ratledge, Bjørn Kristiansen
ISBN: 978-83-01-17308-1
Ilość stron: 468
Data wydania: 05/2013
Oprawa: Miękka
Format: 21.0x28.5cm
Wydawnictwo: PWN

Cena: 109.00zł 81.75zł


Nowoczesne kompendium biotechnologii – nauki XXI wieku!

Pierwszy od lat na rynku polskim kompleksowy podręcznik biotechnologii. Książka w unikalny sposób łączy zagadnienia biologii i bioprocesowania po to, aby udostępnić czytelnikowi pełny przegląd wiedzy biotechnologicznej. Wyjaśnia jej podstawowe zasady i pełny zakres przykładów ukazujących, w jaki sposób zasady te są stosowane - od początkowego substratu aż do końcowego produktu. Charakterystyczną cechą tego podręcznika jest omówienie społecznego odbioru biotechnologii i przemysłu biotechnologicznego, co stawia tę naukę w szerszym kontekście.

Podręcznik składa się z dwóch części.

Część 1. Podstawowe pojęcia i reguły
Omówiono w niej: odbiór społeczny biotechnologii; biochemię i fizjologię wzrostu i metabolizmu; stechiometrię i kinetykę wzrostu mikroorganizmów z perspektywy termodynamicznej; zarządzanie genomem Prokaryota; inżynierię genetyczną drożdży i grzybów strzępkowych; kinetykę procesów mikrobiologicznych; projektowanie i transfer masy w bioreaktorach; zasady pomiaru, monitoringu, modelowania i kontroli procesów biotechnologicznych oraz aspekty ekonomiczne produkcji.

Część 2. Zastosowania praktyczne
Obejmuje takie zagadnienia jak: wysoko wydajny skrining i optymalizacja procesów biotechnologicznych; biotechnologia produkcji aminokwasów, kwasów organicznych, polisacharydów i olejów mikrobiologicznych, antybiotyków, enzymów i białek rekombinowanych oraz biotechnologia komórek roślinnych, kultur komórek ssaków i owadów; biotransformacja i zastosowania immunochemiczne.

Każdy z rozdziałów jest logicznie i trafnie podzielony na podrozdziały i zawiera ułatwiającą zrozumienie i przyswojenie treści dokumentację w postaci wykazu skrótów stosowanych w danym rozdziale, słowniczków terminów fachowych, licznych tabel, wykresów, schematów i fotografii, ramek z dodatkowymi informacjami. Po każdym rozdziale znajduje się spis literatury uzupełniającej.

Podręcznik jest przeznaczony przede wszystkim dla studentów biotechnologii, biologii, bioinformatyki, licznych dziedzin nauk medycznych, rolniczych i pokrewnych wszystkich typów uczelni wyższych. Może być także doskonałym źródłem najnowszej, podstawowej wiedzy dla doktorantów, pracowników naukowych, osób interesujących się problemami współczesnej biotechnologii, jak również biotechnologów praktyków.

Tytuł książki: "Podstawy biotechnologii"
Autor: Colin Ratledge, Bjørn Kristiansen
Wydawnictwo: PWN
Cena: 109.00zł 81.75zł
Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Niezbędnik kierowcy zawodowego kategorii C i D
Niezbędnik kierowcy zawodowego kategorii C i D
Hubert Jednorowski, Tomasz Piętka, Marek Tomaszewski
Wolters Kluwer
Instytucje i gospodarka
Instytucje i gospodarka
Korol Janusz
Adam Marszałek
Sen Kolumba
Sen Kolumba
Emil Marat
W.A.B.
Tajemnicze życie grzybów
Tajemnicze życie grzybów
Robert Hofrichter
Prószyński
Coś francuskiego Z miłością z pasją ze smakiem
Coś francuskiego Z miłością z pasją ze smakiem
David Gaboriaud
Pascal
Fotografia i propaganda Polski fotoreportaż prasowy w dwudziestoleciu międzywojennym
Fotografia i propaganda Polski fotoreportaż prasowy w dwudziestoleciu międzywojennym
Marcin Krzanicki
Universitas
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo PWN
 Kategoria:
 Geografia
Astronomia w geografii Wydanie 4

Astronomia w geografii Wydanie 4

54.00zł
40.50zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
OpenGL Księga eksperta Wydanie V Richard S. Wright, Jr., Nicholas Haemel, Graham Sellers, Benjamin Lipc HELION
Programowanie Microsoft SQL Server 2008 Tom 1 + Tom 2 Leonard Lobel, Andrew J. Brust, Stephen Forte Microsoft Press
Encyklopedia popularna PWN + CD Edycja 2015 Praca zbiorowa PWN
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Autodesk Inventor Professional /Fusion 2012PL/2012+ Metodyka projektowania z płytą CD Andrzej Jaskulski PWN
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Anatomia człowieka Tom 1-5 Komplet Adam Bochenek, Michał Reicher PZWL