Tytuł: | Polska kuchnia myśliwska | | Autor: | Ewa Aszkiewicz | | ISBN: | 978-83-245-1745-9 | | Ilość stron: | 144 | | Data wydania: | 01/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 16.0x24.0cm | | Wydawnictwo: | Publicat | |
| Cena: | 34.90zł | |
Książka dostarczy wielu pomysłów na pyszne potrawy. Sięgając do tradycji, zaskoczymy naszych najbliższych, podając np. pieczeń z sarny w śmietanie, bażanta w wiśniowym sosie, kuropatwy duszone w czerwonej kapuście, bigos hultajski czy pasztet z zająca. Do opisanych dań idealnie pasować będą zaproponowane przez Ewę Aszkiewicz sosy (gorące i zimne), nalewki oraz konfitury.
Jakkolwiek poszukiwanie składników i przygotowanie dań z dziczyzny będzie wymagało nieco więcej wysiłku, warto go podjąć. Autorka sięgnęła do rodzinnych zapisków kulinarnych i proponuje sprawdzone przepisy kuchni myśliwskiej, zachęcając do odkrywania na nowo różnorodnych, niebanalnych smaków.
|