Księgarnia naukowo-techniczna styczna.pl

Księgarnia naukowo-techniczna
styczna.pl

 


Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Savoir vivre Wychowanie » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Albumy
Architektura
Beletrystyka
Biochemia
Biologia
Biznes
Budownictwo
Chemia
Design DTP
E-biznes
Ekologia i środowisko
Ekonometria
Ekonomia Finanse
Elektronika
Elektrotechnika
Encyklopedie
Energetyka
Fizyka
Fotografia
Geografia
Historia
Informatyka
Maszynoznawstwo
Matematyka
Medycyna
Motoryzacja
Polityka
Popularnonaukowe
Poradniki
  Astrologia Ezoteryka
  Bezpieczeństwo
  Biografie
  Ciąża
  Dieta Odchudzanie
  Dzieci Młodzież
  Edukacja
  Etyka
  Film Teatr
  Filozofia
  Gry i zabawy
  Historia literatury
  Hobby
  Język polski
  Języki obce
  Językoznawstwo
  Kolekcjonerstwo
  Komunikacja społeczna
  Kosmetyka Uroda
  Kulinaria
  Kultura Cywilizacja
  Literatura faktu
  Literaturoznawstwo
  Malarstwo Rysunek
  Mitologia
  Moda
  Motywacyjne
  Muzyka
  Myślistwo Rybołówstwo
  Nauka
  Nauki tajemne
  Niepełnosprawni
  Ogród
  Pedagogika
  Relacje damsko-męskie
  Religia
  Reportaż
  Retoryka
  Rodzina
  Rozwiązywanie problemów
  Savoir vivre Wychowanie
  Socjologia
  Stres
  Teologia
  Używki Uzależnienia
  Zdrowie
  Zioła i olejki
  Zwierzaki
Prawo
Słowniki
Sport
Sztuka
Technika
Telekomunikacja
Turystyka
Zarządzanie jakością

Zobacz pełny katalog »
Savoir-vivre przy stole czyli jak nie najeść się... wstydu 29.90zł
Savoir-vivre przy stole czyli jak nie najeść się... wstydu

Tytuł: Savoir-vivre przy stole czyli jak nie najeść się... wstydu
Autor: Witt Ute
ISBN: 978-83-7243-723-5
Ilość stron: 128
Data wydania: 2009
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x21.0cm
Wydawnictwo: RM

Cena: 29.90zł


 Książka pomoże przyswoić wszystkie zasady obowiązujących przy stole – od tej pory żadne kulinarne wyzwanie nie będzie nam straszne, czy to na przyjęciu służbowym, czy też prywatnym. Okazać się bowiem może, że nie koniecznie trzeba się zmierzyć z homarem i specjalnie do niego przeznaczonymi sztućcami, by się dać zaskoczyć. Liczne ilustracje zastawy stołowej, sztućców oraz szczegółowe objaśnienia, jak np. zdjąć skórę z ryby lub jak wyciągnąć krewetkę z pancerza ułatwiają poznanie tej skomplikowanej

Autorka ponadto ciekawie opisuje zwyczaje przy stole w innych krajach, odkrywa tajniki dobrego wina oraz wyjaśnia zasady obowiązujące podczas wizyty w dobrej restauracji.
To niezbędny poradnik dla każdego

Rozdziały:

Dobre maniery przy stole nigdy nie wychodzą z mody
Dlaczego maniery są ważne

Po co to wszystko?

Ogłada dodaje sympatii
Inne czasy, inne zwyczaje - krótka historia zasad zachowania przy stole

Starożytność

Nowożytność
WARTO WIEDZIEĆ: lista 10 dobrych manier

Zapraszamy do stołu
Stoliczku nakryj się

Przegląd sztućców

Sztućce - dziesięć przykazań
Zachowanie a la carte

Na początek

Zamówienie

W trakcie jedzenia

Po jedzeniu

Co wolno a czego nie

Ale plama! Co robić?
Wyjątki od reguł

Reklamacja

Restauracja to nie plac zabaw

Biznes lunch - jedzenie i kariera

Kształt kieliszka

Jedzenie w dobrym stylu
Podstępne pyszności

Zupy

Ryby i owoce morza

Tak filetujemy rybę

Krewetki i spółka - jak zdjąć pancerz?

Homar nie jest taki straszny

Drób

Wołowina, wieprzowina i inne mięsa

Owoce i warzywa

Desery

Co jeszcze może sprawiać kłopot?
Napoje - trudny, lecz miły wybór

Wino - w nim cała prawda

Klasyczna kolejność podawania napojów

Drobne ćwiczenia - rozkosz dla podniebienia

Umiejętnie wyciągnąć korek

Wina musujące

Hiszpański specjał: Cava

Wody mineralne
Zaproszenie
Przychodzimy z wizytą

Punktualność

O czym rozmawiać

Odpowiedni strój
Przyjęcie przyjęciu nierówne

Przyjęcie koktajlowe

Szwedzki stół - od sprinterów do chomików
Co kraj to obyczaj

Europa

USA

Ameryka Środkowa i Południowa

Azja

Kraje islamskie

Jak używać serwetki?
Prawda czy fałsz?
Czy jesteś obeznany z etykietą przy stole? Sprawdź się!

Klienci, którzy kupili tę książkę, kupili także
Adekwatność kapitałowa w ocenie bezpieczeństwa banku
Adekwatność kapitałowa w ocenie bezpieczeństwa banku
Mirosława Capiga, Witold Gradoń, Grażyna Szustak
CEDEWU
Biostatystyka
Biostatystyka
Andrzej Stanisz
Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Marketing partyzancki w mediach społecznościowych 126 narzędzi w walce o pozycję w internecie
Marketing partyzancki w mediach społecznościowych 126 narzędzi w walce o pozycję w internecie
Jay Conrad Levinson, Shane Gibson
Wolters Kluwer
Matematyczne zasady filozofii przyrody
Matematyczne zasady filozofii przyrody
Isaac Newton
Konsorcjum Akademickie
Pomniki wdzięczności Armii Czerwonej w Polsce Ludowej i w III Rzeczypospolitej
Pomniki wdzięczności Armii Czerwonej w Polsce Ludowej i w III Rzeczypospolitej
Czarnecka Dominika
IPN
Pojazdy pancerne aliantów 1939- 1945
Pojazdy pancerne aliantów 1939- 1945
David Porter
Bellona
 Koszyk
0 przedmiotów
Wydawnictwo
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Read Me RM
 Kategoria:
 Chemia
Podstawy i perspektywy chemii koordynacyjnej Tom 2 Perspektywy i zastosowania chemii koordynacyjnej

Podstawy i perspektywy chemii koordynacyjnej Tom 2 Perspektywy i zastosowania chemii koordynacyjnej

39.90zł
33.92zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Polecamy
Animacja komputerowa Algorytmy i techniki Rick Parent PWN
Linux w systemach embedded Marcin Bis BTC
OpenGL w praktyce Janusz Ganczarski BTC
Anatomia zwierząt Tom 2 Narządy wewnętrzne i układ krążenia Wydanie 3 Kazimierz Krysiak, Krzysztof Świeżyński PWN
Miejscowa wentylacja wywiewna Poradnik Optymalizacja parametrów powietrza w pomieszczeniach pracy Maciej Gliński DW Medium
Encyklopedia zdrowia Tom 1-2 Wydanie 9 Witold S. Gumułka, Wojciech Rewerski PWN
Windows Server 2008 R2 Usługi pulpitu zdalnego Resource Kit Christa Anderson, Kristin L. Griffin, Microsoft Remote Desktop Virtual Microsoft Press
Słownik naukowo-techniczny angielsko-polski Wydanie XII Red. M.Berger, T.Jaworska, A.Baranowska, M.Barańska WNT
Matematyka konkretna Wydanie 4 Ronald L. Graham, Donald E. Knuth, Oren Patashnik PWN