Tytuł: | Sekrety kuchni Watykanu | | Autor: | Eva Celada | | ISBN: | 978-83-247-1722-4 | | Ilość stron: | 320 | | Data wydania: | 11/2010 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 21.0x21.0cm | | Wydawnictwo: | Świat Książki | |
| Cena: | 49.90zł | |
Książka-album, opowiadająca dzieje papiestwa poprzez to, co jadano przy watykańskich stołach. Ponad sto prostych i wyrafinowanych przepisów z różnych epok, niezliczone ciekawostki i anegdoty.
Co jadali papieże, począwszy od św. Piotra, uczestnika Ostatniej Wieczerzy, skończywszy na Janie Pawle II i Benedykcie XVI. Jakie potrawy lubili szczególnie? Czym podejmowano gości? Jak wyglądały słynne watykańskie uczty? Co zmieniało się na papieskim stole wraz z Wielkim Postem?
|