Tytuł: | Śledzie 200 najlepszych przepisów kuchni polskiej i światowej | | Autor: | Małgorzata Caprari | | ISBN: | 978-83-7670-342-8 | | Ilość stron: | 208 | | Data wydania: | 10/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 16.0x23.5cm | | Wydawnictwo: | Buchmann | |
| Cena: | 24.90zł | |
Śledzie, oprócz tego, że tradycyjnie znajdują się na wigilijnym stole są znakomitą przystawką sprawdzającą się podczas różnych uroczystości.
Książka ta prezentuje 200 różnorodnych sposobów na smaczne i proste przyrządzanie i podawanie śledzi. Są tu tradycyjne receptury i ich nowe, zmodyfikowane warianty, potrawy z kuchni regionalnej i dania popularne u naszych sąsiadów, propozycje dla początkujących adeptów sztuki kulinarnej i bardziej doświadczonych kucharzy.
|