Tytuł: | Sushi Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby Wydanie 2 | | Autor: | Emi Kazuko | | ISBN: | 978-83-7758-042-4 | | Ilość stron: | 64 | | Data wydania: | 07/2011 (wydanie 2) | | Format: | 19.0x22.0cm | | Wydawnictwo: | Muza | |
| Cena: | 29.99zł | |
Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.
Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards.
Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii.
|