Tytuł: | Szaszłyk i kebab | | Autor: | praca zbiorowa | | ISBN: | 978-83-7707-124-3 | | Ilość stron: | 112 | | Data wydania: | 04/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 16.5x21.2cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 29.90zł | |
Prezentujemy zestaw przepisów na niezwykle popularne w naszym kraju szaszłyki i kebaby – te wywodzące się z kuchni orientalnej specjały można przyrządzić na mnóstwo sposobów. Znajdziesz tu przysmaki z różnych gatunków mięsa (drobiu, wieprzowiny, wołowiny i jagnięciny), ryb, a także z samych warzyw czy owoców.
Dowiesz się, jak przyrządzić m.in.: szaszłyki drobiowe z brzoskwiniami, szaszłyki wiejskie, suvlaki, szisz kebeb, döner kebab, szaszłyki z łososia i ananasa oraz szaszłyki z krewetek.
Publikację uzupełniają receptury na sosy, które wyśmienicie podkreślą smak przyrządzanych szaszłyków i kebabów, np. tzatziki czy barbecue.
|