Tytuł: | Szkoła wędzenia | | Autor: | Zbigniew Prokopczuk | | ISBN: | 978-83-7707-128-1 | | Ilość stron: | 128 | | Data wydania: | 04/2012 | | Oprawa: | Twarda | | Format: | 16.5x24.0cm | | Wydawnictwo: | Olimp Media | |
| Cena: | 24.90zł | |
Przekonaj się, że ryby lub wędliny z przydomowej wędzarni są nie lada specjałem, a samo wędzenie to przyjemny sposób spędzania wolnego czasu.
Z niniejszej publikacji dowiesz się, jak zbudować prostą wędzarnię z beczki, przygotować produkty do wędzenia, wreszcie – jakie są metody tego rodzaju konserwacji żywności.
Znajdziesz tu przepisy na wędzone mięsa, kiełbasy oraz ryby – m.in. baleron, polędwicę, szynkę, golonkę, półgęski, łososia, karpia i pstrąga – a także receptury na dania z wędzonek lub z ich dodatkiem.
|