Tytuł: | Tabele cholesterolu | | Autor: | Sven-David Muller | | ISBN: | 978-83-7243-914-7 | | Ilość stron: | 104 | | Data wydania: | 2011 | | Format: | B5 | | Wydawnictwo: | RM | |
| Cena: | 19.90zł | |
Ważna jest nie ilość, ale jakość tłuszczów. Z ułożonej alfabetycznie tabeli 2600 potraw i produktów dowiesz się, ile cholesterolu, punktów tłuszczowych i kalorii ma spożywany przez ciebie posiłek. Czerwone kółko w tabeli oznacza, że po daną potrawę powinieneś sięgać jak najrzadziej, żółte - jedz od czasu do czasu. Zielone wskazuje na dania o najniższej zawartości tłuszczów. Doskonała książka dla każdego, kto chce się zdrowo odżywiać.
Rozdziały:
Tłuszcze - ważne źródło energii Tłuszcz tłuszczowi nierówny Spożywanie złego tłuszczu Tłuszcz - nie za dużo, ale i nie za mało Co zawierają: masło, tłuszcze roślinne i margaryna dietetyczna? Ryby morskie - źródło dobrych tłuszczów Unikajmy kwasów tłuszczowych typu trans Nadwaga - kwestia bilansu energetycznego Waga jest ślepa Białko pomaga w odchudzaniu Węglowodany - uwaga na indeks glikemiczny (IG) Witaminy i związki mineralne ważne dla zdrowia L-karnityna - więcej niż tylko "Fat burner" Słodzik wspomaga odchudzanie Działanie wyszczuplające kwasów MCT Cholesterol - bez paniki! Życie bez cholesterolu jest niemożliwe Cholesterol HDL i LDL Substancje naturalne obniżają poziom cholesterolu we krwi Dbajmy o serce i naczynia krwionośne Jak korzystać z tabeli? Skróty Produkty spożywcze od A do Z Tabele
|