Tytuł: | Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń | | Autor: | Wanda Krzyżanowska | | ISBN: | 83-7141-235-5 | | Ilość stron: | 46 | | Data wydania: | 2010 | | Format: | 16.0x24.0cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 12.00zł | |
Zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, kojarzenia faktów i wykorzystania zdobytej wiedzy. Zeszyty te mają na celu ułatwić nauczycielom przeprowadzenie lekcji powtórzeniowych i podsumowujących materiał. Są tu ćwiczenia o różnym stopniu trudności, a więc możliwe jest również stopniowanie oceny.
Dla ucznia jest to ciekawy sposób utrwalania wiedzy. Tabele pozwalają na łatwiejsze usystematyzowanie wiadomości, a więc i lepsze zapamiętanie. Liczne rebusy i logogryfy w sposób zabawny i przyjemny umożliwiają przyswojenie sobie partii materiału w krótkim czasie. To nie ma być żmudna nauka, to ma być ciekawa "przygoda z patelnią".
Zeszyty ćwiczeń są uzupełnieniem serii podręczników
|