Tytuł: | Technologia gastronomiczna z obsługą gości 3 | | Autor: | Ulrike Arens-Azevedo | | ISBN: | 978-83-7141-015-4 | | Ilość stron: | 296 | | Data wydania: | 2002 | | Format: | 18.5x24.5cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 30.00zł | |
Trzyczęściowa TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA przygotowuje do zawodu kucharz i nadaje się do wykorzystania zarówno w zasadniczych szkołach zawodowych i technikach, a także na wszelkiego rodzaju kursach dokształcających. Podręcznik jest przeznaczony dla wszystkich adeptów sztuki kulinarnej. Oparty na najnowszych doświadczeniach specjalistów europejskich i polskich.
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA zapoznaje ucznia z wiadomościami wstępnymi dotyczącymi techniki żywienia, dostarcza wiedzy na temat towaroznawstwa i technik kulinarnych. Pracę nauczyciela wspomagają pytania i ćwiczenia kończące każdy temat omawiany w podręczniku. Techniki pracy – oprócz opisu – są przedstawione w formie sekwencji kolorowych zdjęć lub ilustracji. Ważnym elementem – i jednocześnie atrakcyjnym uzupełnieniem podręcznika – są przepisy kulinarne. We wszystkich tomach jest ich 200. W tomie 3 TECHNOLOGII GASTRONOMICZNEJ została obszernie przedstawiona problematyka obsługi konsumenta.
|