Tytuł: | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej | | Autor: | Małgorzata Konarzewska | | ISBN: | 978-83-7141-994-2 | | Ilość stron: | 338 | | Data wydania: | 2009 | | Format: | 16.5x23.5cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 37.00zł | |
Technologia gastronomiczna z towarzystwem stanowi pierwszą część trzyczęściowego podręcznika, przeznaczonego dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie kucharz.
Część 1 zawiera wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej surowców i potraw. Wiele uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. W dalszych rozdziałach omówiono ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich zastosowanie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom.
|