Tytuł: | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2 Podręcznik do nauki zawodu kucharz w technikum i szkole policealnej | | Autor: | Małgorzata Konarzewska | | ISBN: | 978-83-7141-980-5 | | Ilość stron: | 280 | | Data wydania: | 2008 | | Format: | 17.0x24.0cm | | Wydawnictwo: | REA | |
| Cena: | 35.00zł | |
Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii.
Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
|