Tytuł: | Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 3 Podręcznik Technikum Szkoła policealna | | Autor: | Małgorzata Konarzewska | | ISBN: | 978-83-02-14080-8 | | Ilość stron: | 332 | | Data wydania: | 09/2013 | | Format: | 16.4x23.5cm | | Wydawnictwo: | WSiP | |
| Cena: | 42.60zł | |
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie „kucharz”.
Jest poświęcony potrawom półmięsnym, jarskim, zakąskom zimnym i gorącym, deserom i napojom. Zaprezentowano w nim kuchnie różnych narodów oraz zasady przyrządzania potraw dietetycznych i organizowania przyjęć okolicznościowych. Liczne zdjęcia i schematy, tabele oraz receptury ułatwią przyswojenie wiedzy teoretycznej.
Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie „kucharz”, uwzględniono obowiązujące akty prawne, trendy, standardy i techniki stosowane w branży gastronomicznej
|